Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gençlere Evlilik Kredisi İçin Bakanlıktan Özel İnternet Sitesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Aile ve Gençlik Fonu Projesi çerçevesinde, gençlerin evlilik kredisi başvurularını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir internet sitesi oluşturdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler

Evlenecek gençlerin başvurabileceği “ailegenclikfonu.aile.gov.tr” adlı site, Aile ve Gençlik Fonu Projesi kapsamında hizmete sunuldu. Bu yeni platform sayesinde, gençler evlilik kredisi başvurularını hızlı ve pratik bir şekilde yapabilecek. Sitede, kredi başvurusuna dair kılavuzlar, haberler ve görsellerle birlikte başvuru süreci adım adım anlatılıyor.

Proje Deprem Bölgesinde Başladı

İlk olarak deprem bölgesindeki bazı illerde pilot uygulama olarak başlayan proje, Türkiye genelinde doğurganlık hızının en düşük olduğu üç şehre ve son olarak Osmaniye’ye kadar genişletildi. Bakanlık, bu projeyle evlilik yolunda olan genç çiftlere maddi destek sağlarken, başvuru sürecini hızlandırmayı amaçlıyor.

Eğitim İçerikleriyle Destek

Sadece kredi başvuru süreci değil, genç çiftlerin finansal kaynaklarını etkili yönetmeleri ve olası risklere karşı hazırlıklı olmaları için de destek veriliyor. Bu kapsamda, site üzerinde çiftlere yönelik çeşitli eğitim içerikleri de sunuluyor.

Geniş Kapsamlı Destek

Yeni internet sitesi üzerinden evlilik kredisine dair tüm detaylara ulaşılabilirken, duyurular ve güncel haberler de paylaşılıyor. Evlilik yolundaki genç çiftler, bu platform sayesinde başvurularını kolayca tamamlayabilecek ve süreç boyunca rehberlik hizmeti alabilecek.