Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yoksulluk Yüzyılı

Genç Türkiye Partisi Genel Başkanı Ali ALEMDAROĞLU gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Alemdaroğlu “Son bir yılda 2 trilyon TL borç ve faiz ödedik ancak borcumuz azalmadı, aksine 4,8 trilyon TL daha arttı. Bu, ekonomi yönetiminde ciddi bir sorun olduğunu gösteriyor” Siyasi hayatına yeni yeni başlayan Genç Türkiye Partisi’nin lideri Alemdaroğlu, vatandaşın mağduriyet yaşadığını ve sadece bir alanda değil birçok alanda bu mağduriyetlerin olduğunu belirtti.

Genç Türkiye Partisi Genel

Genç Türkiye Partisi Genel Başkanı Ali ALEMDAROĞLU gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Alemdaroğlu “Borç kıskacında bir memlekete dönüştük. İnsanlar da devlet de borçları yüzünden zorluk çeker oldu.” Siyasi hayatına yeni yeni başlayan Genç Türkiye Partisi’nin lideri Alemdaroğlu, vatandaşın mağduriyet yaşadığını ve sadece bir alanda değil birçok alanda bu mağduriyetlerin olduğunu belirtti.

“Partimiz geçen sene Kasım ayında resmi olarak kuruldu. İnsanların görüşlerinin ne olduğuna bakmaksızın kucaklayıcı bir siyaset sürdürmek ana hedefimiz. Ülkemizi son 20 senedir ablukası altına alan ayrımcılık politikasının tam karşısında yerimizi aldık. Hiçbir kimseyi, görüşü, ideolojiyi ötekileştirmeden ancak dinlemek ve kendimizi anlatmak çabası içindeyiz. Bittabi ülkemizin zararına olan hiçbir görüşü de desteklemiyoruz. Temel insan hak ve özgürlüklerinin savunucusu bir konumdayız. Gündemi değerlendirmek gerekirse en önemli eksikliğin adalet olduğunu söylemek yerinde olur. Doğru işleyen bir hukuk sisteminden git gide uzaklaşıyoruz. Hal böyleyken de insanların güven mekanizması derinden sarsılıyor. Ülkemizin içinde bulunduğu durum kısa zaman içinde çok kötü bir hal aldı. Vatandaşlar ekonomik olarak yıkıma uğradılar. Emekliler başta olmak üzere, kadınlar ve gençler bile bu durumun kötü sonuçlarını hisseder oldu. Nitekim emekliler 12 bin 500 Türk Lirası ile hayatlarını idame ettirmeye çalışıyorlar. Devletin bütün sistemleri içler acısı bir hal içinde. Pazardan manava, manavdan kasaba, hatta köy kahvesine kadar bir batağın içindeyiz.”

Alemdaroğlu sözlerine şu şekilde devam etti: “Son bir yılda 2 trilyon TL borç ve faiz ödedik ancak borcumuz azalmadı, aksine 4,8 trilyon TL daha arttı. Bu, ekonomi yönetiminde ciddi bir sorun olduğunu gösteriyor” diyen Alemdaroğlu, Türkiye’nin borçlanma stratejisinin sürdürülemez olduğunu savundu. Alemdaroğlu: “Ülkemiz borç sarmalına kapılmış durumda. Borcu kapatmak için daha fazla borçlanmak zorunda kalıyoruz. Ekonomiyi bu borç kıskacından kurtarmak için yapısal reformlara ihtiyaç var. Aksi takdirde bu borç yükü, ülkemizin geleceğini tehdit ediyor. Ekonomi bu şekilde yönetilmeye devam ederse, önümüzdeki yıllarda daha ağır bedeller ödeyeceğiz. Kaynakların verimli kullanılması ve sürdürülebilir bir ekonomi politikasına geçilmesi şart. Genç Türkiye Partisi olarak, bu konuda kapsamlı reform önerilerimizle milletimizin yanında olacağız. Ekonomik bağımsızlığımızı geri kazanmak için mücadelemizi sürdüreceğiz”