Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hiçbir Şey Yaşandığı Gibi Değil, Her Şey Hatırlandığı Gibi!

Barış Bıçakçı’nın ünlü sözüne gönderme yapan “Bildiğin Gibi Değil” filmi, 31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde izleyicilerle buluşuyor. Film, üç kardeşin travmalarını ve geçmişleriyle yüzleşmelerini konu alıyor.

Barış Bıçakçı’nın ünlü sözüne

Yönetmen Vuslat Saraçoğlu’nun ikinci uzun metraj filmi Bildiğin Gibi Değil, 31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde öne çıkan yapımlardan biri oldu. Film, düşünce yapıları ve hayat tarzları açısından birbirinden farklı üç kardeşin, babalarının ölümü nedeniyle doğdukları şehir olan Tokat’a dönmeleri ve geçmişle hesaplaşmalarını anlatıyor. Barış Bıçakçı’nın Aramızdaki En Kısa Mesafe adlı kitabındaki “Bu dünyada hiçbir şey göründüğü hatta yaşandığı gibi değil, her şey hatırlandığı gibi” sözüne atıfta bulunan film, aile bağlarının karmaşıklığını gözler önüne seriyor.

Başrollerinde Serdar Orçin, Alican Yücesoy ve Hazal Türesan’ın güçlü performanslarının dikkat çektiği film, Türkiye’de aile yapısının yıkıcı yanlarını da irdeleyen bir yapım olarak öne çıkıyor. Yönetmen Saraçoğlu, filmin senaryosunun, dost meclislerinde geçmişte yaşanmış olayların anlatıldığı anlardan doğduğunu belirtiyor.

Festivalde güçlü adaylar arasında yer alan Bildiğin Gibi Değilin en büyük rakibi ise dünya prömiyerini Venedik Film Festivali’nde yapan Gecenin Kıyısı olarak görülüyor. Festivalde toplamda 11 film yarışıyor ve ödül töreni 28 Eylül’de gerçekleşecek.

CUMHA – CUMHUR HABER AJANSI