Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ATÜ İLTEM, Üniversite-Sanayi İş Birliğine Hazır

Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin İleri Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezi, sanayi ile iş birliği fırsatları için kapılarını açıyor.

Adana Alparslan Türkeş Bilim

Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ATÜ) İleri Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezi (İLTEM), sanayi ile iş birliğine hazır olduğunu duyurdu. ATÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Sözen, İLTEM binasında yaptığı incelemelerde, merkezin hem özel hem de kamu kuruluşlarına yönelik araştırma, malzeme geliştirme ve üretim süreçlerinde ihtiyaç duyulan analiz ve ölçümleri hızlı, güvenilir ve tarafsız bir şekilde sunacağını belirtti. Ayrıca, araştırmacılar ve sanayiciler için verimli bir çalışma ortamı sağlayacaklarını ifade etti.

Sözen, İLTEM’in, ATÜ’nün bilimsel ve teknolojik araştırma kapasitesini yükseltmek ve üniversitenin bölgesel ile ulusal prestijini artırmak açısından kritik bir rol üstleneceğini vurguladı. İleri teknolojiye sahip analiz cihazları ve geniş test olanaklarıyla donatılan merkez, Çukurova Bölgesi’ndeki sanayicilerin Ar-Ge faaliyetlerine önemli katkılar sunmayı amaçlıyor.

İLTEM, bölgedeki sanayicilere ve bilim insanlarına çeşitli hizmetler sunarak araştırma, geliştirme ve üretim faaliyetlerine yönelik analiz, ölçüm ve test olanakları sağlayacak. Ayrıca, farklı paydaşları bir araya getirerek iş birliği fırsatları oluşturmayı ve bilimsel araştırmaların gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Merkezin sunduğu hizmetlerden yararlanmak isteyen kullanıcılar, gerekli analiz bilgilerini ve ücretlendirme formlarını ATÜ’nün İLTEM web sitesi üzerinden alabilecekler.

CUMHA – CUMHUR HABER AJANSI