Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

SİNCAN BELEDİYESİNİN KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ TAKDİR TOPLUYOR

Kadınların sosyal, kültürel, ekonomik yani yaşamın her alanında olması gerektiğine inanan Sincan Belediyesi kadın ve aile hayatına yönelik projeler sunmaya devam ediyor.

Kadınların sosyal, kültürel, ekonomik

 Kaliteli vakit geçirmek isteyen Sincanlı kadınlar aile danışmanlığı hizmetinden eğitim seminerlerine; anne çocuk oyun evlerinden hobi ve meslek edindirme kurlarına kadar birçok sosyal ve kültürel faaliyetlerle buluşma fırsatı yakalıyor. Pandemi döneminde de online devam eden faaliyetlerin yanı sıra ev ekonomisine katkıda bulunmak isteyen kadınlar için de el emeği ürünlerinin satışını yapabilecekleri üreten hanımlar pazarı kuruluyor.

İşte Kadınlarımıza yönelik Sincan Belediyesinin bazı faaliyetleri;

 

·      Bireysel Psikolojik Görüşmeler-Aile Danışmanlığı Hizmetleri: Aile Danışmanı tarafından “Mutlu Aile Sağlıklı Gelecek Semineri” ve “Bireysel Aile Danışmanlığı Hizmeti” sunuluyor. Psikolog tarafından hanımlara “Psikolojik Dayanıklılık’’ konulu seminerler veriliyor.

 

·      Ruh ve Beden Sağlığı Seminerleri: Ağız ve Diş Sağlığı Seminerleri, Sincan İlçe Sağlık Müdürlüğü ile Verem Farkındalığı ve Korunma Yolları, Diyabet Bilgilendirme Semineri, Sağlıklı Yaşam-Kalp Damar Rahatsızlıkları ve Risk Faktörleri, Anlık Kan Şekeri Takibi ile Sağlıklı Beslenme ve Diyet Seminerleri yapılıyor.

 

·        Annelik Akademisi: Sincan Belediyesi ve İlçe Sağlık Müdürlüğü ile işbirliğinde yürütülen “Annelik Akademisi” projesi kapsamında anne adaylarımıza doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası süreçler hakkında bilgilendirmeler; hekim, ebe, hemşire, diyetisyen ve fizyoterapistler eşliğinde gerçekleştirilerek katılım sağlayan anne adaylarımıza katılım sertifikaları veriliyor.

 

·      Tefsir, Hadis, Fıkıh Dersleri, Kur’an-ı Kerim Öğrenme Kursları ve Sohbet Programları: Sincan İlçe Müftülüğü ile işbirliğinde düzenleniyor.

 

·        Çocuk-Genç Aile-Toplum-İletişim Üzerine Seminerler: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Hizmet Merkezi ile birlikte “Çocuk-Genç-Aile-Toplum-İletişim’’ konuları üzerine seminerler veriliyor.

 

·      Okuma-Yazma Dersleri: Halk Eğitim Merkezi tarafından görevlendirilen eğitimciler tarafından kadınlara okuma-yazma öğretiliyor.

 

·      Madde Bağımlılığı Bilgilendirme Seminerleri: Madde Bağımlılığı Bilgilendirme Seminerleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Hizmet Merkezi işbirliğinde “Çocuk-Genç-Aile-Toplum-İletişim” ve “Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi’’ konulu seminerler verilerek anneler bilgilendiriliyor.

 

·      Dart Kursu: Sincan Belediyesi ve Sincan İlçe Spor Müdürlüğü işbirliğiyle milli sporcular tarafından “Dart Kursu” eğitimi veriliyor. Eğitimin bitiminde Hanım Konakları arasında müsabakalar gerçekleştirilip, eğitime katılanlar arasında ilk üç belirlenerek Sincan Kapalı Spor Salonu’nda turnuvalar düzenlenip dereceye girenlere hediyeleri takdim ediliyor.

 

·      Pilates İle Doğru Nefes Alma Teknikleri Eğitimleri: Sincan Belediyesi Spor Eğitmeni tarafından hanımlara “Pilates İle Doğru Nefes Alma Teknikleri Eğitimleri” gerçekleştiriliyor.

Sincan Belediyesi pandemi döneminde de kadınları yalnız bırakmıyor.  Kadınlara yönelik tüm faaliyetler dijital ortama taşındı, kadınların kültürel etkinliklere online katılmaları desteklendi.

ANNE VE ÇOCUK OYUN EVLERİ

Sincan’ın farklı mahallelerinde 5 adet Anne ve Çocuk Oyun Evi hizmet veriyor. Anne ve 3-6 yaş çocuklarımız, serbest zamanlı oyun evimize gelerek diğer anne ve yaş grubu arkadaşları ile kaliteli zaman geçiriyor. Anne ve Çocuk Oyun Evlerimizde; belirli gün ve haftalarda düzenlenen faaliyetlerin yanı sıra resim boyama, zihinsel ve bedensel gelişimi destekleyen oyun ve oyuncaklarla beraber oynayan anne ve çocukları arasındaki bağ kuvvetleniyor.

·      Jimnastik Eğitimi: Bebek Kütüphanesinde çocukların gelişimine katkıda bulunan jimnastik eğitimi veriliyor. Hanımlar Konaklarında da zaman zaman kadınlara yönelik jimnastik programları düzenleniyor.

·      Satranç Eğitimi: Ulubatlı Hasan Anne-Çocuk Oyun Evi, Yenikent İlksan Anne-Çocuk Oyun Evlerimizde Eğitimci-Yaşam Koçu tarafından 3-6 yaş grubu çocuklara anneleri ile birlikte Satranç Eğitimi verilerek yarışmalar yapılıyor.

·      Drama Etkinliği : Çocukların öğrenme becerilerini geliştirmek amacıyla matematiksel zekâ gelişimi için kartlar ve sayılardan oluşan ”Drama Etkinliği” yapılıyor.

·      Oyun Terapisi : 0- 6 yaş çocuklarımıza çocuk oyun evlerinde oyunla öğrenme becerileri kazandırılması amaçlanıyor. Yapılan oyun terapisi sonuçları göz önünde bulundurularak ailelere bilgi veriliyor.

·        Bireysel Görüşmeler: 0-12 yaş aralığındaki çocuklar ile resim çizerek, oyun oynayarak bireysel görüşmeler yapılıyor.

 

 

BEBEK KÜTÜPHANESİ

2020 yılı Ekim ayında hizmete başlayan Sincan Belediyesi Bebek Kütüphanesi, 0-5 yaşındaki çocuklara okuma bilinci kazandırıyor. Kitapların büyülü dünyası ile daha ilk yaşlardan itibaren tanışan minikler, çekirdekten okuma kültürü kazanıyor. Böylece okuyan, araştıran, kültürlü bir neslin yetişmesi hedefleniyor. 0-5 yaş arası çocuklara eğlenirken öğrenme imkânı sunan Sincan Bebek Kütüphanesinde her hafta birçok etkinlik koronavirüs tedbirleri kapsamında gerçekleşiyor.

 SPORTİF ETKİNLİKLER

Sincan Bebek Kütüphanesinde Sincan Belediyesi Spor Eğitmeni ile bebeklerin fiziksel gelişimine katkı sağlamak amacıyla “Sportif Etkinlikler” düzenleniyor.

 

  AİLE DANIŞMANLIĞI HİZMETİ

Sincan Bebek Kütüphanesinde Aile Danışmanlığı Hizmeti verilmekte olup online ve birebir yapılan terapiler ile de ailelerin sosyal ilişkilerine destekte bulunuluyor.

HOBİ VE MESLEK EDİNDİRME KURSLARI

Zeytin Dalı Kültür Merkezinde, Yavuz Sultan Selim Kültür Merkezinde, Ulubatlı Hasan Kültür Merkezinde, Temelli Kültür Merkezinde, Yenikent Kültür Merkezinde, Evliya Çelebi Kültür Merkezinde çeşitli hobi ve meslek edindirme kursları mevcut.

Sincan Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlenen farklı alanda (Ebru, Geleneksel El Nakışı, Kat-ı sanatı, Flografi, Cam, Çini, Aşçı Çıraklığı, Giyim, Bilgisayar İşletmenliği, Hızlı Klavye, İşaret Dili, Çocuk Bakım Elemanı, Okuma Yazma, Arapça, Ney, Badminton, Tekvando…) toplam 24 adet kurs hizmet veriyor. 

ÜRETEN HANIMLAR PAZARI

Sincan Belediyesinin öncülüğünde Fatih ve Yunus Emre Mahallelerinde her hafta belirli günlerde “Üreten Hanımlar Pazarı” kuruluyor. Sincanlı ev hanımları, el emeği ürünleri olan; yöresel yemekleri, el işi aksesuarları, iğne oyası, boncuk işleri, dantelleri ve el örgüsü kıyafetleri ve pek çok ürünü, Üreten Hanımlar Pazarı’nda sergileyerek Sincan halkının beğenisine sunuyor. Sincanlı kadınlar, yaptıkları el emeği ürünleri hem satarak emeğini kazanca dönüştürüyor hem de aile ekonomilerine katkı sağlıyor.