İlk olarak kürsüde söz alan “Engelsiz eğitim çalışanları sendikası genel başkanı” Resul Partici, konukları selamladıktan sonra deprem felaketinde yakınlarına kaybedenlere Allahtan rahmet yaralılara ise acil şifalar diledi. Partici; “Türkiye %12.9 engelli bireylerden oluşmakta ve bu 10 milyon insanımızın olduğu bir rakama tekamül etmektedir. Engelli bireylerin karşılaştıkları sorunlar vardır. Engelliler ulaşımda, istihdamda ve birçok konuda zorluklarla karşılaşmaktadır. Şu an 70 bin civarında engelli çalışanımız vardır ve bunların 40 bini Milli eğitim bakanlığı ile yüksek öğretim çatısı altındadır. Bizler engeli yaşayanların sorunlarını hissederek 2018’de Engelsiz Eğitim Çalışanları sendikasını kurduk ve bir çok kazanıma imza attık. Ayrıca farkındalık çalışmaları içinde yer aldık. Bizler sadece engelliler ile beraber değil, bizlere en yakın hassasiyeti gösteren insanlara karşı birleşme kararı aldık. Özelde eğitim alanında çalışan engelliler, genelde tüm eğitim çalışanların sesini daha gür bir şekilde duyurmak için Eğitim Gücü Sendikası ile bir araya geldi. Bizlerin amacı tüm eğitim çalışanlarımızın özlük haklarını koruyup refah seviyesini daha da ileriye taşımak için var gücümüzle çalışmaktır. Eğitim Gücü Sendikası ile beraber yetkiyi alarak, kamu çalışanlarımızın lehine olacak kazanımlara imza atacağız” dedi.
12 BİN BEŞYÜZ ÜYELİ BİR DERNEK
Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Oğuz ÖZAT; Depremle ilgili yaşadıklarını aktararak, “Kahramanmaraş Malatya depremi bize eski yıllarda söylenmişti. Türkiye de her yerde birçok aile bu felaketten yakınları vasıtası ile maalesef etkilendi. Eğitimciler olarak deprem konusuna dikkat etmeliyiz. Ne varsa devletimizde var bu çok büyük depremdi. Öğretmenler psikolojik danışmanlar gönüllü olarak o bölgeler gittiler, depremin altında kalmış göçük altındaki öğretmenlerimiz vardı. Bu gün 12 500 üyeye ulaşmış bulunmaktayız. Bu kış günü Türkiye’nin 4 yanından bu kurula geldiniz sağ olun. Bu bize büyük bir güç katmıştır. Bizlerin amacı eğitim çalışanlarımızın haklarını en üst seviyeye çıkarmaktır. Engelli kamu eğitim personelinin istihdamı ve özlük haklarına dönük birlikte çalışacak olmaktan onur duyuyorum. Bizlerin amacı eğitim çalışanlarımızın haklarını en üst seviyeye çıkarmaktır. Bu süreçte bizlerle yol arkadaşlığı yapmak için bir araya gelen Engelsiz Eğitim Çalışanları Sendikası yönetici ve üyelerine teşekkür ediyorum. Hep beraber çalışarak daha güçlü kazanımlara birlikte imza atacağız. Genel kurulun ülkemiz, milletimiz ve eğitim camiasına hayırlara vesile olmasını dilerim’’ ifadelerinde bulundu.
DİVAN SÖZ ALDI VE FAALİYET RAPORU SUNULDU
Eğitim ve bilim gücü dayanışma sendikası denetleme kurulu üyesi Esin Üngör’ün sunumu ardından Eğitim ve bilim gücü dayanışması sendikası genel başkan yardımcısı İbrahim Topallar bütçe sunumunu yaptı. Topallar; deprem bölgesinden gelen delegelere geçmiş olsun dileklerini ileterek ayni ve nakdi yardımlardan bahsetti. Mali rapor sunumu gerçekleştirdi.
YÖNETİM KURULU BELİRLENDİ
Sendika Faaliyet Raporu, Denetleme Raporu ve Bütçenin, Görüşülmesi yapıldı. Sendika Tüzük Değişikliğinin Oylanması Engelsiz Eğitim Çalışanları Sendikası’nın (Engelsiz Eğitim Sen) Sendikasına Katılımının Oylanması ve Yönetim Kurulu Üyelerinin Yeniden Belirlenmesi Seçimi gerçekleştirildi. Yapılan konuşmaların ardından oylamaya geçildi. Oylamanın sonucunda Yönetim Kurulu : Oğuz ÖZAT, Resul PARTİCİ, Sinem AKŞEMSETTİNOĞLU, İsmail AKDAĞ, İ.Halil TOPALLAR, İlyas SARALOĞLU, Gülşah YAVUZ Denetim Kurulu :Esin ÜNGÖR, Ali Deniz KOÇ, Uğur GÜNDOĞDUDisiplin Kurulu : Mustafa KEMER, Nesrin ÇETE, Fatma TÜTAR’dan oluştu…