Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş’ta deprem bölgesinde incelemelerde bulundu

Başkent Postası/Murat Genç

Başkent Postası/Murat Genç

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş’ta deprem bölgesinde incelemelerde bulundu

Kahramanmaraş’ta deprem bölgesinde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremzedeler için oluşturulan çadır kenti ziyaret etti ve yetkililerden bilgi aldı.

İncelemelerinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyük bir felaketle karşı karşıya olunduğunu belirterek,  pazartesi günü 04.17’de gerçekleşen deprem felaketinin 10 ili vurduğunu ve merkez üssünün Kahramanmaraş olduğunu kaydetti. 

“Şu an itibariyle ne yazık ki vefat edenlerin sayısı 8 bin 574, yaralı sayısı 49 bin 133, yıkılan bina sayısı 6 bin 444” açıklamasında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şunları söyledi: “Şunu özellikle ifade etmek istiyorum: Burada benim vatandaşlarımın, benim milletimin bugüne kadar bu tür felaketlerde gösterdiği sabır neyse, inanıyorum ki bu felakette de aynı sabrı şu ana kadar benim vatandaşım gösterdi, bundan sonra da yine gösterecektir.”

“VATANDAŞLARIMIZIN ASLA SOKAKTA KALMASINA MÜSAADE EDEMEYİZ”

Bütün imkânlarımızı seferber ettik ve devlet tüm imkânlarıyla başta AFAD olmak üzere AFAD’ın koordinesinde bu çalışmalarını, belediyelerle birlikte yürütmektedir, yürütüyor ve yürütecektir. Tüm illerimizde bakan arkadaşlarımla birlikte bu operasyonların koordinasyonunu yürütüyoruz, devletin kurumları hepsi iş başında. İlk gün tabii ki bazı sıkıntılar yaşandı, ama ondan sonra ikinci gün ve bugün duruma hâkimiyet tesis edildi. Ve bundan sonraki durum, zaten enkazlardaki çalışmalarımız devam ediyor, ama bir taraftan da enkaz kaldırma çalışmalarını Çevre Şehircilik Bakanlığımız inşallah yürütmeye başlayacak. Çünkü hedefimiz; bir yıl içerisinde de aynen diğer felaketleri yaşadığımız illerde nasıl hemen Toplu Konut İdaresi olarak bu operasyonları yaptıysak, gerçekleştirdiysek, aynı şekilde Kahramanmaraş ve diğer dokuz ilimizde de bunları gerçekleştireceğiz. Vatandaşlarımızın asla sokakta kalmasına müsaade edemeyiz.”

Antalya, Alanya, Mersin gibi illerdeki otellerle görüşmeler yaptıklarını ve bu illerdeki otellerde kalmak isteyen vatandaşları otellere yerleştirmeye hazır olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, çok ciddi sayıda bir oda kapasitesine ulaştıklarını ifade etti. 

OTELLERDE KONAKLAMA İMKÂNI

“Vatandaşlarım olur ya, yani bu çadırlardan memnun olmayabilirler, ama Antalya, Alanya, Mersin, buralardaki otellere yerleşmeye ‘evet’ derlerse, kendilerini oralara yerleştirmek suretiyle tüm imkânlarımızı orada da seferber edeceğiz. Yeme, içme, yatma, her şey o otellerde karşılanacak ve bu konuda da her ildeki koordinasyon merkezlerimiz seferber olmuş durumdalar ve bu adımlarla işimizi çok daha kolaylaştırmış olacaklardır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çünkü bizim de deprem bölgelerindeki çalışmalarımız çok daha hızlanacak, çok daha rahat hâle gelecek” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında, “Şu ana kadar yaşadıklarımızı yaşamayacağız. Çünkü bazı her yerlerde ilk etapta havaalanlarında sıkıntılarımız oldu, yollarda sıkıntılarımız oldu, ama bugün daha rahatız, yarın daha rahat olacağız, daha sonra inanıyorum ki daha rahat olacağız. Ve akaryakıtta, vesaire bazı ufak tefek sıkıntılar yok değil var, onları da peyderpey aşıyoruz. Bu arada yine gerek Milangaz, gerek Aygaz, buralardan da sanayi tipi tüplerimiz, büyük tüplerimiz, piknik tüplerimiz ayrıca illerimize gelmeye başladı ve bu tüplerimizi de yine illerdeki koordinatörlerimiz dağıtımını yapmak suretiyle en azından bu çadırlardaki ısınma sıkıntısını da gidermiş olacaklar” açıklamasında bulundu.

“BUGÜN BİRLİK OLMA ZAMANIDIR, DAYANIŞMA ZAMANIDIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Ben bu gösterdiğiniz ilgi-alakaya, özellikle AFAD’ın merkezinden yapılan, yapılacak olan açıklamalar dışında provokatörlere fırsat vermemenizi özellikle istiyorum. Ve basın mensubu arkadaşlarımın bu provokasyonlara fırsat verenlere onların fırsat vermemesini istiyorum. Çünkü bugün birlik olma zamanıdır, dayanışma zamanıdır. Bizler şu anda bütün imkânlarımızı seferber etmiş vaziyetteyiz. Ve inşallah şu an itibariyle bazı hazırlıkları yapıp hasar tespitleriyle birlikte de ailelere belli desteğimizi inşallah vereceğiz. Şu an itibariyle Hazine Maliye’den bu konuda belli bir bütçeyi ayırmış vaziyetteyiz. İnşallah bu bütçeyle beraber hasar tespitleriyle her ailemize inşallah onları bu süreçte rahatlatacak bir rakamı ki bunu inşallah 10 bin olarak şu anda planladık, 10 biner lira inşallah bu ailelere bizler şu anda hükûmet olarak ulaştıracağız. Ve onların bu geçiş döneminde sıkıntılarını giderelim istiyoruz.”

PAZARCIK’TA İNCELEME

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş ziyaretinin ardından depremin merkez üslerinden biri olan Pazarcık İlçesi’ne geçerek incelemelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada arama kurtarma çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı ve depremzedeler için oluşturulan çadır kenti ziyaret etti.