Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Santorini’de Endişe Verici Sismik Hareketlilik: Fay Hattı Yeniden Aktif Hale Geldi

Ege Denizi’nde yer alan Santorini Adası’nda son dönemde artan sismik hareketlilik nedeniyle birçok kişi bölgeyi terk etmeye başladı. Uzmanlar, adanın açıklarında yer alan 30 kilometrelik fay hattının yeniden aktif hale geldiğini bildirdi.

Ege Denizi'nde yer alan

Yunanistan’ın önde gelen sismologlarından Profesör Manolis Skordilis, bölgedeki depremselliğin endişe verici olduğunu vurgulayarak, 1956 yılında 7,3 büyüklüğünde bir deprem üreten 20 kilometre uzunluğundaki fayın tekrar hareketlendiğini belirtti. Skordilis, yeni sarsıntıların olası büyük bir depremin habercisi olabileceğine dikkat çekti.

1956 Depremi ve Santorini’nin Tehlikesi

Santorini, tarih boyunca birçok büyük depreme ve volkanik patlamaya sahne olmuş bir bölge. 1956’daki büyük deprem, adada büyük yıkıma yol açmış ve onlarca insanın hayatını kaybetmesine neden olmuştu. Santorini’nin jeolojik yapısı, hem volkanik hem de tektonik hareketlere duyarlı olması nedeniyle büyük bir risk barındırıyor.

Yetkililerden Uyarı

Bölgedeki hareketlilik nedeniyle yetkililer, ada sakinlerini ve turistleri dikkatli olmaları konusunda uyardı. Yunanistan Deprem Araştırma Merkezi, sismik aktivitelerin yakından takip edildiğini ve olası bir büyük deprem riskine karşı önlemler alınması gerektiğini belirtti.

Santorini’deki sismik hareketlilik, yalnızca Yunanistan için değil, tüm Ege Bölgesi için önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Uzmanlar, önümüzdeki günlerde meydana gelebilecek olası artçı depremler ve volkanik aktiviteler konusunda uyarıda bulunuyor.