Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yenimahalle’de Budanan Ağaçlar Yakacağa Dönüşüyor

Yenimahalle Belediyesi, kış aylarında ihtiyaç sahiplerine destek olmak amacıyla budanan ağaçları yakacağa dönüştürüyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde ağaçlara bakım yaparken budamadan elde edilen odunları işleyerek dar gelirli ailelere ulaştırıyor.

Yenimahalle Belediyesi, kış aylarında

Budama sonrası yonga makinesinden geçirilen tonlarca atık dal, kompost haline getirilerek bitkiler için gübreye, vatandaşlar için ise yakacağa dönüştürülüyor. Böylece hem çevreye hem de ihtiyaç sahibi ailelere katkı sağlanıyor.

GVN 3137 scaled

“Atıkları Değerlendiriyoruz”

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, budama çalışmalarının çevre ve kent estetiği açısından önemine dikkat çekerek, “Ağaçları budayarak yeşil alanların korunmasına katkı sağlıyoruz. Bunun yanı sıra ortaya çıkan atıkları kompost yaparak bitkilerde gübre olarak kullanıyor, dar gelirli ailelere ise yakıt olarak ulaştırıyoruz. Böylelikle atıkları hem doğaya hem de vatandaşlarımıza faydalı hale getiriyoruz” dedi.

GVN 3051 scaled