Projenin amacının toplumda, aktif, sağlıklı, başarılı ve üretken yaşlı insanların sayısını artırmak için alınması gereken önlemleri belirlemek amacı ile yürütüldüğü belirtildi.
Yüksek İhtisas Üniversitesi 100. Yıl Yerleşkesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen tanıtım programına Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu ve diğer ilgili kurul üyeleri, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, Sağlık bakanlığı, Aile, çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ile Vakıflar Genel Müdürlüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı, Yüksek Öğretim Kurumu ve Yurt dışı Türkler ve Akraba Topluluğu ile Yunus Emre Enstitüsü İşbirliğinde, başarılı ve en iyi uygulamaların tanıtıldığı, kamu, akademi, özel sektör, sivil toplum kuruluşlarının katılımı ve tanıtımı gerçekleşti.
3. Yaş Üniversitesi’nin temel felsefesinin hayat boyu sağlık, öğrenme ve üretkenlik olduğunu belirten Kemal Aydın, İnsan yaşamının her döneminde olduğu gibi, yaşlılık döneminin de anlamlı bir şekilde yapılandırılması, ancak bilgi ve üretkenlik ile mümkün olabileceğini aktardı.
Dr. Kemal Aydın, 3. Yaş Üniversitesi’ne 60 yaş üstü ve üzeri bireylerin programa gönüllü olarak katılabileceklerini altını çizdi.
‘’İnsanın öğrenme yaşı doğumu ile ölümü arasındaki her andır’’
İnsanın öğrenme yaşı doğumu ile ölümü arasındaki her anda olduğunu belirten Dr. Aydın, ‘3.Yaş Üniversitesi, ömür boyu öğrenme temeline dayanmaktadır’dedi.
Aydın, bilgi sayesinde sağlıklı aktif, sağlıklı, üretken ve başarılı yaşlanma olasılığı belirgin şekilde artmakta olduğunu, bilgiyle yaşlanmanın bilgisizce genç kalmaya çalışmaktan iyi olacağını sözlerine ekledi.