Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

iPhone Fiyatlarına Zam Yolda

Apple, Herkes tarafından merakla beklenen iPhone 16 modelleri 9 Eylül akşamı tanıtacak. Yeni tanıtılacak iPhone serisi ise fiyat artışını beraberinde getirecek.

Apple, Herkes tarafından merakla

Apple’ın yeni seriyi tanıtmasının ardından Türkiye’de iPhone’lara zam geleceği haberi gündeme bomba gibi düştü. Sosyal medyada birçok kullanıcı, “iPhone ürünlerine zam yapılacak, yeni modelle birlikte fiyatlar yükselecek” şeklinde yorumlar yaptı.

EN SON 4 MART’TA ZAM YAPILMIŞTI

Bazı yorumcular, iPhone’a yapılan son zammın 4 Mart’ta gerçekleştiğini ve ardından dolar kurundaki artışın şirketin yeni bir zam kararı almasının başlıca nedeni olduğunu belirtiyor. Resmi bir fiyat açıklaması yapılmasa da, geçmiş zam oranlarına bakarak fiyat artışı hakkında bazı tahminlerde bulunuluyor. Döviz kurundaki yükselmenin etkisiyle, fiyatlarda yüzde 6 ile 10 arasında bir artış olabileceği öngörülüyor. 4 Mart’ta yapılan zamla, iPhone 15 Pro’nun fiyatı 69 bin 999 liradan 75 bin 499 liraya yükselmişti. Bu artışın, o dönemde 1 doların 31 lira olduğu bir dönemde gerçekleştirildiği düşünülüyor.

iPhone 16 ve 16 Pro'ya ait kılıf görüntüleri ortaya çıktı | DonanımHaber

iPhone 16 NE KADARDAN SATILACAK?

Bugün itibarıyla 1 dolar 34 lira, 1 euro ise 37 lira seviyelerinde işlem görüyor. Bu döviz kurları göz önüne alındığında, iPhone 16 serisinin Türkiye’deki başlangıç fiyatının yaklaşık 79 bin 999 lira civarında olabileceği, hatta daha yüksek fiyatların da söz konusu olabileceği öngörülüyor.