Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Halk Eğitim Merkezin’deki Usta Öğreticiler 2 Aydır Maaşlarını Alamıyor: Mağduriyet Büyüyor

Halk Eğitim Merkezleri’nde görev yapan usta öğreticiler, son iki aydır maaşlarının ödenmemesi nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşıyor. Maaşlarını alamayan yüzbinlerce usta öğretici, geçimlerini sağlamakta zorlanıyor.

Halk Eğitim Merkezleri'nde görev

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesindeki maaş ödeme sisteminde yaşanan değişiklik, usta öğreticilerin gelirlerini büyük ölçüde etkiledi. Ek ders ücretleriyle geçimini sağlayan birçok öğretici, maaşlarının ödenmemesi nedeniyle kredi kartı borçlarını bile ödeyemez hale geldi.

Konuya dair Başkent Postası Gazetesi’ne konuşan Ankara Halk Eğitim Merkezi’nde usta öğretici olan Sevda öğretmen, yaşadıkları zorlukları dile getirerek, bu işin ailelerine ekmek götürme kapısı olduğunu vurguladı. Özellikle yaz döneminde açılan kurslardan alınacak ücretlerin henüz ödenmemesi, mağduriyetin boyutunu artırdığını dile getirdi.

Yaklaşık iki maaşlarının yatmadığını ifade eden Sevda öğretmen; “Ankara Halk Eğitim Merkezi’nde usta öğretici olarak çalışıyorum.  En son 6 Temmuz’da maaşlarımızı aldık. 2. ayın maaşı geldiği halde ödeme alamıyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü ile iletişime geçtiğimizde Maliye Bakanlığı’nın henüz maaşlar için onay vermediğini, onay verdiği zaman maaşların yatacağını söyledi. Maliye Bakanlığı’nda ise hiçbir açıklama yok.” dedi.

“Binlerce İnsan Şu An Mağdur Durumda”

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’ne bağlı Halk Eğitim Merkezleri’nde görev yapan 6 bin usta öğretici olarak görev yapan çok sayıda öğretmen, maaş ödeme sorunları nedeniyle mağdur durumda.

“Binlerce insan şu an mağdur durumda. Çoğunun kartları borçlarını ödeyemediği için kullanıma kapandı ve kiralarını ödeyemiyorlar. Yeni dönem başladığı için birçoğu da çocuklarının ihtiyaçlarını alamıyorlar. Neden onay verilmiyor hala anlamış değiliz.” diye belirten Sevda öğretmen;

“CİMER’e yapılan başvurulardan gelen yanıtta ise, ek ders ödemelerinin ödeneklerin serbest bırakılması sonrası ilgili bütçe kalemine aktarılacağı ifade edildi. Bu açıklama, maaş ödemelerinde gecikme yaşandığını kabul eder nitelikteydi.” dedi.

Usta öğreticiler, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nden bir açıklama ve çözüm beklerken, maaş sorununun ne zaman çözüleceği ise belirsizliğini koruyor.

 

Eda Kılınç – CUMHA