Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kavacık Üzüm Festivali kapılarını 12. kez açıyor

Bu yıl 14-15 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek festivale, yine binlerce kişinin katılması bekleniyor.

Bu yıl 14-15 Eylül

Karabaglar Belediye Baskani Helil Kinay 2 scaled

Coğrafi İşaret’e sahip Kavacık Enfes üzümüyle artık ülke çapında adını duyuran Kavacık Köyü, Karabağlar Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Üzüm Festivali’ne 12. kez ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Karabağlar Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen festival, yerelde kalkınmayı desteklemeyi amaçlıyor. Ekonomiye ivme kazandırmak, yöreye özgü üzümleri tanıtmak amacıyla düzenlenecek festival, birbirinden renkli etkinliklerle konuklarını ağırlayacak.

kavacik festivali 14 15 eylul 5 scaled

Festival programı

14 Eylül Cumartesi saat 10.00’da stantların açılışıyla başlayacak festival, halk oyunları gösterisi ve protokol konuşmalarıyla devam edecek. Ardından saat 11.45’te üzüm yarışmasının ödül töreni yapılacak. Halk Aşıkları Derneği tarafından “Aşık Atışması”, “Eski Kavacık Fotoğrafları” görsel sunumu, “Köyün Bilgeleri Anlatıyor” söyleşisi ve bando gösterisinin yer alacağı festival kapsamında, saat 17.00’de Türk Halk Müziğinin sevilen ismi Belkıs Akkale konuklarla buluşacak.

kavacik festivali 14 15 eylul 13 scaled

Cumartesi günü ayrıca 13.30-15.00 saatleri arasında “Sibel Önbaş ile Tadımlı & Atölye Sohbetleri” kapsamında, üzümlü zeytin yaprağı ve şerbet yapımı ve tadımı ile “Üzümün Türk mutfağındaki kullanımı” konulu bir söyleşi gerçekleştirilecek.

Kavacık Gençlik Meydanı’nda 12.30-16.30 saatleri arasında konser, DJ. aktivite alanları ve yarışmalar, 13.00-16.30 saatleri arasında atölyeler (anahtarlık,kitap ayracı, taç yapımı, çanta baskı, tülbent, kukla yapımı, baskı boyama) gerçekleştirilecek. 13.00-16.30 saatleri arasında da “Neşeli Sokaklar Mutlu Çocuklar” etkinliği düzenlenecek

kavacik festivali 14 15 eylul 14 scaled

Pazar günü de dolu

15 Eylül Pazar günü üretici stantları saat 10.00’da açılacak. Saat 11.10’da da Kavacıklı Ressam Meryem Düzgünkaya’nın yaşamının anlatıldığı belgesel gösterimini, eski Kavacık fotoğraflarının yer aldığı görsel sunum, bando ve halk oyunları gösterisi takip edecek. Etkinlikte daha sonra saat 15.00’de İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası sahne alacak

Pazar günü ayrıca 12.30-16.30 saatleri arasında Sibel Önbaş ile “Yeni bir lezzetin peşinde-Kavacık üzüm peltesi yapımı ve tadımı” söyleşisi,  sportif faaliyetler, Çocuk Sanat Sokağı, “Neşeli Sokaklar Mutlu Çocuklar” etkinlikleri yapılacak.

Ayrıca iki gün boyunca Meryem Düzgünkaya’nın resimleri, eski Kavacık fotoğrafları ve Serhan Şarman’ın çektiği fotoğraflardan oluşan “Kavacık Fotoğraf Sergisi”, bando, animasyon gösterileri, canlı heykeller, maskotlar, hint kınası atölyesi ve satış stantları katılımcılarla buluşacak

Özel bir marka

Lezzeti ve yetişme koşulları nedeniyle Coğrafi İşaret Belgeli Kavacık Üzümünün çok özel bir marka değeri olduğunu vurgulayan Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, “Toprak yapısı ve iklim koşulları nedeniyle sadece Kavacık’ta yetiştirilen üzüm bizim de gözbebeğimiz. Onu korumak, Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmak adına gereken tüm çalışmaları yapacağız” dedi.

Başkan Kınay ayrıca bu yıl festivalin daha coşkulu ve güzel geçmesi için çok sayıda etkinlik düzenlediklerini de belirterek “Tüm konuklarımızı bu güzelliği yaşamak için Kavacık köyüne ve üzüm şenliğimize davet ediyoruz” diye konuştu.