Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yumak: “Cumhurbaşkanlığı kararları Antalya’nın doğal mirasını tehlikeye atıyor”

Bu haberin fotoğrafı yok

Yumak: “Cumhurbaşkanlığı kararları Antalya’nın doğal mirasını tehlikeye atıyor”

Yerli ve Milli Parti Antalya İl Başkanı Serdar Yumak, 6 Eylül 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararlarıyla ilgili sert eleştirilerde bulundu. Yumak, falezlerin koruma sınırlarının daraltılmasının, Antalya’nın doğal mirasını tehlikeye attığını ve kamuya ait değerli arazilerin korunmayan alanlar haline getirildiğini vurguladı.

Başkan Serdar Yumak yaptığı açıklamada, Antalya’nın Lara’dan Konyaaltı Plajı’na kadar uzanan kıyı şeridinde yapılan bu değişikliklerin, özellikle yargıda olan otellerin bulunduğu bölgelerde koruma statüsünün belirsizleştirildiğine dikkat çekti. Yumak, “Milyonlarca yılda oluşan bu doğal falez yapıları, ekosistem açısından büyük öneme sahip. Ancak son yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile bu kıyı yapılarını koruyan sınırlar daraltılarak, otellere ve kamuya ait değerli araziler göz göre göre tehlikeye atılıyor” dedi.

“Yıkım kararı olan oteller korunmuyor mu?”

Antalya’nın falez kıyı yapılarında otellerin genişleyerek doğal ekosistemi tahrip ettiğini ve bunun yargıya taşındığını hatırlatan Yumak, “Yıkım kararı olan Talya, Ramada ve La Boutique otelleri, koruma statüsü belirsiz hale getirilen alanlarda yer alıyor. Mahkemeler bu durumda hangi kararı verecek? Koruma Kurullarının mı, Cumhurbaşkanı’nın mı kararını dikkate alacaklar? Bu bölgelerdeki koruma statüsünün belirsiz bırakılması, otellerin kaçak yapılarının yasallaştırılması anlamına gelir mi? Maalesef halkımızın yaşam alanları ve doğal mirasımız büyük bir tehdit altında” diye konuştu.

“Kamu arazileri göz göre göre yok ediliyor”

Yumak, kararname ile koruma alanı dışına çıkarılan bölgenin içinde Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne ait oldukça değerli bir arazinin bulunduğunu da belirtti. Yumak, “Bu arazi, hem otopark hem de park olarak kullanılan kamuya ait bir yerdi. Ancak artık koruma alanı dışında bırakılarak, gelecekte turizm projelerine açılabileceği sinyali verildi. Resmi Gazete’de birçok yerin ‘turizm gelişim bölgesi’ ilan edildiğini görüyoruz. Antalya’nın doğal zenginlikleri, rant projelerine kurban ediliyor” ifadelerini kullandı.

“Yerli ve Milli Parti, doğal mirasımızın savunucusudur”

Yerli ve Milli Parti Antalya İl Başkanı Serdar Yumak, partilerinin Türkiye’nin her köşesindeki doğal ve kültürel mirasları koruma konusunda kararlı olduğunu vurguladı. Yumak, “Antalya, sadece Türkiye’nin değil, tüm dünyanın kıymetli bir hazinesidir. Doğal alanlarımızın tahrip edilmesine, kamu arazilerinin haksız şekilde kullanımına asla izin vermeyeceğiz. Yerli ve Milli Parti olarak her zaman halkımızın ve ülkemizin geleceği için mücadele edeceğiz. Doğamızı ve kamu varlıklarımızı korumak için halkımızla birlikteyiz” diyerek sözlerini tamamladı.