Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gergerlioğlu, “Dilovası Belediye Başkanı meclis toplantılarında canlı yayın yapılmasını engelleyerek neyi saklıyor?”

DEM PARTİ Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Dilovası Belediye başkanının meclis toplantılarında video çekimi yapılmasını engellemesini sert sözlerle eleştirdi. Böyle idareciler yüzünden basın özgürlüğünde 180 ülke arasından 157. sırada olduğumuzu hatırlatan Gergerlioğlu, kendi beceriksizlikleri duyulmasın diye ülkenin demokrasisine zarar verdiklerini söyledi.

DEM PARTİ Kocaeli Milletvekili

Dilovası Belediyesi meclis toplantısında yayını yasaklıyor

Dilovası’nın olmayan belediye binası önünde açıklamalarda bulunan Gergerlioğlu, “Dilovası’nda belediye binası yok. Bina yıkıldı ve hala bir belediye binası yapılmıyor. Arkadaşlarımız geçtiğimiz günlerde mizahi bir şekilde sordular. Türkiye’de belediye binası olmayan ilçe neresidir diye. Tabiki cevap Dİlovası. Belediye binasının olmamasının yanı sıra belediye başkanlığının da garip uygulamaları var. Belediye meclis toplantıları yapılıyor. Belediye meclis toplantılarında her nedense belediye meclis üyelerimizin itirazlarından rahatsız oldukları için gazetecilerin video çekimlerini engelliyorlar. Neyi engellemeye çalışıyorlar? Neyin üstünü örtmeye çalışıyorlar? Neyi örtbas etmeye çalışıyorlar? Anlamak mümkün değil.” ifadelerini kullandı.

Medya’nın engelllenmesini kabul edemeyiz

Dilovası halkının sesinin kısılmaya çalışıldığını vurgulayan Gergerlioğlu, “Medya, ifade özgürlüğünün en önemli ögesidir. Medya özgürlüğü, ifade özgürlüğünün kurumsallaşmış halidir. Halkın haber alma hakkının en önemli ögesi medyadır ve medyanın özgür olmadığı bir yerde demokrasiden bahsetmek mümkün değil. Demokrasilerde medyanın görevi halkın toplu bir şekilde bulunduğu ve karar aldığı yerlerde neler konuşulduğunu kamuoyuna yansıtmaktır. Medya başka ne iş yapsın? Halkın mağdur olduğu konulardaki yaşanan sıkıntıları medya, halka, kamuoyuna yansıtır, ayna tutar. Gerçekleri ayna tutar ve biz belediye başkanlığının belediye meclis toplantısında canlı yayını, çekimlerin engellediğini gördük. Bunu kabul etmiyoruz. Normalde tüm belediyeler ne kadar demokratik olduklarını göstermek için Belediye meclis toplantılarını özellikle canlı yayınlarlar ama Dilovası Belediyesi’nde özellikle canlı yayın kesiliyor. Şu hale bakın!” şeklinde konuştu.

 

Görüntü alınmasını engelleyerek nereye varmak istiyorlar?

Belediyelerin demokrasi göstergesi olarak canlı yayın yaptığını belirten Gergerlioğlu, “Dilovası Belediyesi ise canlı yayınları engelliyor, görüntü alınmasını engelliyor.  Nereye varmak istemekteler anlamak mümkün değil! Bununla ilgili geçtiğimiz günlerde bir gazeteci arkadaşımız engellendi. Olay buradan patlak verdi. Biz de bununla ilgili açıklama yaptık. Kocaeli Güven Gazetesi’nin sahibi Cihan Teker görüntü almak isterken engellendi ve halkın haber alma hakkı böylece engellenmiş oldu. Dilovası halkının sesi kısılmaya çalışıldı. Belediye meclis üyelerimizin orada söylediklerinin halk tarafından duyulması engellenmeye çalışıldı. Halkın duymasını engelleyerek nereye varmak istemektesiniz? Hakikaten anlamak mümkün değil. Gerçekleri nasıl örtbas edeceğinizi mi hesap ediyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

DEM PARTİ’nin gündeme getirdiği Dilovası’nın sorunlarını halkın duymasını istemiyorlar

Kocaeli Güven Gazetesi imtiyaz Cİhan Teker, “Dilovası Belediyesinde her dönem sorunları dile getiriyoruz. Hamza Şayir döneminde birçok sorununu dile getirdik. Ali Toltar zamanında birçok sorununu dile getirdik. Cemil Yaman zamanında birçok sorununu dile getirdik. Yani her dönem nerede sorun varsa biz o sorunları dile getiriyoruz. Eylül ayı meclis toplantısı öncesinde belediye başkanı AK Parti meclis üyesine bir talimat vermiş. Basın hiç bir şekilde çekim yapmasın demiş. Ben çekim yapmaya başladım sonrasında belediyede çalışan iki arkadaş Başkan’ın talimatı üzerine video çekiminin yasak olduğunu dile getirdiler. Ben de madem video çekimi yasak neden basına kapalı bir toplantı gerçekleştirmediniz dedim. Onlar ısrarla “Başkan istemiyor, biz çekim yapmanızı istemiyoruz.” dediler. Ben de mecburen halkın olduğu yerde oturmak zorunda kaldım. Neden çekime izin verilmediğinide söyleyeyim Dem Parti, yıllardır Dilovası’nın sorunlarını dile getiriyor. Ağustos ayı meclisinde çok önemli konuları gündeme taşımışlardı bizim yayınlarımızla büyük bir ses oluştu. Eylül ayı meclisinde de çok güzel konular vardı. Belediye yetkilileri kendi eksikliklerini halk duyunca zorlarına gitti. Bu sebeple basının sesini kısmak istediler. Basının sesini kısması demek halkın sesini kısması demektir. Tabii bunlar lafa gelince özgür basın diyorlar ama bu şekilde çok büyük yanlış yapıyorlar. Basının sesini kimse kısamaz. Basın özgürdür. Bunları bu şekilde bilmeleri gerekiyor. Biz yine haberlerimizi yapmaya devam edeceğiz. Kimseden çekinmiyoruz, kimseden korkmuyoruz. Bu Dem Parti olabilir, farklı partiler olabilir. Kim Dilovası’nın sorununu dile getiriyorsa biz onları basın olarak her zaman arkasında olacağız. Dilovası’nın sorununu gündeme getireceğiz.” şeklinde konuştu.

 

Böyle idareciler yüzünden basın özgürlüğünde 180 ülke arasından 157. Sıradayız

 

Basın tarafından DEM PARTİ’ninde eleştirildiğini hatırlatan Gergerlioğlu, “Biz basına bir şey demeyiz. İfade özgürlüğüne saygı duyuyoruz. AK Partililer ifade özgürlüğüne demek ki saygı duymuyor. Medya özgürlüğüne saygı duymuyor. Bundan dolayı şu anda 180 ülke arasında medya özgürlüğünde Türkiye 157. sırada. Böyle idarecilerimiz varken 180. sırada olmadığına şükredelim. Yani Allah’tan 157. sırayla kurtarmışız işi. Belediye binasının alanı mezbelelik, döküntü bir şekilde bekliyor. Dilovası’nda sadece belediye binasının olmaması sorun değil, anlaşılan belediye başkanlığında da büyük bir boşluk var ki, kendi eksikliklerin duyulmasını istemiyorlar.” dedi

Dilovası merkezdeki çukuru görenler       “Buraya meteor mu düşmüş?” diyorlar

Kocaeli’nin ilçe merkezlerinde klimalı duraklar olduğunu ifade eden Gergerlioğlu, “Dilovası merkezde klimalı durağı boşverin normal durak bile yok. Sıcağı var, soğuğu var, yağışları var. Burada klimalı bir otobüs durağı olması lazım ama yok. Vatandaşlar ortalıkta bekliyor. Dilovası’nın göbeği burası ve heryer mezbelelik. Kaç yıldır burası böyle. Buradaki çukuru görenler;“ Dilovası merkeze Meteor mu düşmüş?” diyorlar.
Dilovası halkı buna layık değil. İnşallah biz gelecek dönemde Dilovası halkını layık olduğu yönetime ulaştıracağız. Belediye meclis üyesi, arkadaşlarımız, ilçe yönetimimiz canla başla çalışıyorlar. Muhalefetimizi yapıyoruz ve olması gerekenleri söylüyoruz.” şeklinde konuştu.

Yolcular taşların üzerine oturarak otobüs bekliyor

 

Kocaeli Büyükşehir Meclis Üyesi Ayhan Erkan, “Hastaneye giden yol burası ama hastaların oturabileceği bir durak yok burada.
Burada bekleyenler çoğunlukla hasta ve yaşlı insanlardır ama oturacak yer yok. Bu yüzden taşların üzerinde oturarak otobüs bekliyorlar.” Taş devrinde yaşıyoruz sanki. Yaşlılar sıcak ve yağmutun altında bekliyorlar. Zaten otobüs saatleri de bayağı aralıklı olduğu için yarım saat, 40 dakika bekliyorlar.” dedi.dilovasi 2