Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Emniyet Kemeri Kullanın, Hayatınızı Emniyete Alın.

Çorum İl Jandarma Komutanlığı,

Çorum İl Jandarma Komutanlığı, yüksekten düşme olaylarının artış göstermesi nedeniyle vatandaşı emniyet kemeri kullanmaya teşvik ediyor. Son 5 yılda meydana gelen 834 yüksekten düşme olayında 24 kişi hayatını kaybetti, 810 kişi ise yaralandı. Özellikle meyve ve ceviz hasatları sırasında yaşanan bu olayların önlenmesi için emniyet kemeri kullanımı büyük önem taşıyor.
Çorum’da son 5 yılda vatandaşların gerekli tedbirleri almaması sonucu 834 yüksekten düşme olayı meydana geldiği ve bu olaylarda 24 vatandaşın vefat ettiği, 810 vatandaşın ise yaralandığı belirtildi.
Yüksekten düşme olaylarının genellikle Eylül ve Ekim aylarında, olayların çoğunlukla meyve ve ceviz hasadı esnasında meydana geldiği tespit edildi.
Yapılan açıklamada yüksekte çalışan vatandaşların tedbir amaçlı emniyet kemeri kullanması gerektiğine değinilerek “Vatandaşlarımızın yüksek yerlerde ve özellikle ceviz hasadı esnasında emniyet kemeri kullanması, meydana gelebilecek yaralanma, sakat kalma veya ölümle sonuçlanabilecek olayların önlenmesine katkı sağlayacaktır” denildi.