Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ölüm Şova mı Dönüştürüldü? Kübra Aykut’un Ölümü Sosyal Medyada Tartışma Yarattı

Sosyal medya fenomeni Kübra Aykut’un ölümü ardından yapılan paylaşımlar, “ölüm şova mı dönüştü?” tartışmasını başlattı. Uzmanlar, ölümün ardından paylaşılan içeriklerin dikkat çekme ve takipçi kazanma amacını taşıdığına dikkat çekiyor.

 Sosyal medya fenomeni

İstanbul Sultanbeyli’de 5. kattan düşerek hayatını kaybeden sosyal medya fenomeni Kübra Aykut’un intihar mektubu ve ardından yapılan sosyal medya paylaşımları, ölümün sosyal medyada şova dönüştürülüp dönüştürülmediği konusunda tartışma başlattı. Kübra Aykut’un yazdığı iddia edilen mektupta, “Kendi hür irademle atladım. Nasıl şaşırttım ama yine sizi” ifadeleri dikkat çekerken, bir başka fenomenin Aykut’un ölümünden sonra ağlayarak çektiği video da tepkilere yol açtı.

Uzmanlar bu olayla ilgili olarak, sosyal medyada ölümün bile şova dönüştürüldüğüne dikkat çekiyor. Sosyolog Prof. Dr. Demet Lüküslü, bu tür mektupların çoğunlukla bir mesaj verme amacını taşıdığını ve sosyal medyada her şeyin, hatta ölümün bile bir şov unsuru haline getirilebildiğini vurguluyor.

Psikolog Gözem Kıray Kaş ise, ölüm sonrası paylaşılan videoların gerçek bir acı yansıtmak yerine izlenme ve takipçi kazanma amacı taşıdığını ifade ediyor. Kaş, bu durumu “ölümü izleyiciye sunmak” olarak değerlendiriyor.

CUMHA – CUMHUR HABER AJANSI