Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ali Babacan’a Şok: Genel Başkanlık Koltuğunu Kaybedebilir mi?

DEVA Partisi’nde sürpriz bir gelişme yaşandı. Parti üyesi ve Genel Merkez’de son 3,5 yıldır fiilen ve halen Genel Sekreter Yardımcılığı görevini yürüten Salih Efe, düzenlediği basın toplantısıyla genel başkanlığa aday olacağını duyurdu ve mevcut Genel Başkan Ali Babacan’a yönelik sert eleştirilerde bulundu. Efe, Babacan’ın partiyi halkın ve üyelerin beklentilerine uygun şekilde yönetemediğini belirterek, parti içi bir muhalefet hareketi başlattığını açıkladı.

DEVA Partisi'nde sürpriz bir

“Partimiz eriyor, buna seyirci kalamayız”

Dört yıl önce kurulan DEVA Partisi’nin, zamanla erimeye başladığını ifade eden Salih Efe, mevcut yönetimin partiye umut olamadığını söyledi. Efe, “Partimizin zamanla erimesine asla razı olamayız. Bu yüzden bir grup partiliyle birlikte yeni bir vizyon ve ruhla yola çıkmaya karar verdik. Kongre öncesinde, parti içinde bir muhalefet hareketi kurarak genel başkanlığa adaylığımı açıkladım. Halkın bize ilk kuruluşta gösterdiği teveccühe tekrar mazhar olacağımıza inanıyoruz” dedi.

“Babacan partiyi vaat ettiği gibi yönetemedi”

Efe, Ali Babacan’ın partiyi kamuoyuna vaat ettiği şekilde yönetemediğini ve bu sebeple Babacan’a karşı çıkmanın bir zorunluluk haline geldiğini belirtti. “Kuruluşundan bu yana, Ali Bey partiyi deklare ettiği şekilde yönetemedi. Bu duruma itiraz etmek, DEVA Partisi’ne ve halkımıza umut olmak adına bu demokratik yarışta ben de varım” diye konuştu.

“Genel başkanlığa aday olabilmek için yüzde 15 destek gerekli”

DEVA Partisi tüzüğüne göre, genel başkanlığa aday olabilmek için kongre üye tam sayısının en az yüzde on beşinin yazılı desteği gerekiyor. Salih Efe’nin bu desteği sağlayıp sağlayamayacağı merak konusu olurken, partideki muhalefet hareketinin bu yarışta ne kadar güçlü bir etki yaratacağı da gündemde.

“Yeni bir ruh ve vizyonla partiyi canlandıracağız”

Salih Efe, DEVA Partisi’nin yeniden canlanması için yeni bir vizyon, hikaye ve yeni yüzlere ihtiyaç olduğunu vurguladı. “Yeni bir ruh, yeni bir vizyon ve halkımızın gönlünde yeniden yer edinecek bir hikaye ile partimizi canlandıracağız. Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu çözüm önerilerini üretmek için var gücümüzle çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Efe’nin adaylığı, DEVA Partisi içinde büyük bir tartışma yaratırken, Ali Babacan’ın genel başkanlık koltuğundaki geleceği de belirsizlik kazandı. DEVA Partisi’nin gelecekteki yönü ve bu demokratik yarışın nasıl sonuçlanacağı, Türkiye siyasetinde büyük bir merakla bekleniyor.