Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türkiye, Rusya ile Görüşmek İçin Ukrayna’ya Yeni Adım Attı

Erdoğan ve Zelenskyy’nin BM Genel Kurulu kapsamında yaptığı görüşmede barış çabaları ve bölgesel gelişmeler ele alındı.

 Erdoğan ve Zelenskyy’nin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu oturum aralarında Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskyy ile Türkevi’nde basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, Ukrayna-Rusya savaşının durumu, barış çabaları ve bölgesel konular masaya yatırıldı. Erdoğan, Türkiye’nin Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve egemenliğine olan desteğini yinelerken, savaşın diyalog yoluyla sonlandırılabileceğine inandığını belirtti. Ayrıca, Karadeniz Tahıl Girişimi’nin yeniden canlandırılması ve Kiev ile Moskova arasında ateşkes sağlanması için Türkiye’nin çabalarının süreceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile de bir araya geldi. İki lider, savunma sanayi ve ekonomik ilişkiler başta olmak üzere, Türkiye-Pakistan işbirliğini derinleştirme konusunda fikir birliğine vardı. Erdoğan, ayrıca Gazze’deki durumu değerlendirerek, kalıcı bir ateşkesin sağlanması ve insani yardımların ulaştırılması için Türkiye’nin çalışmalarını artıracağını belirtti.

Türkiye’nin, Rusya ile barış görüşmeleri için Ukrayna üzerinden yürüttüğü diplomatik girişimler, bölgesel istikrar açısından büyük önem taşımaktadır.

CUMHA – CUMHUR HABER AJANSI