Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Köpekler ve Sahipleri Arasındaki İlginç Benzerlik İlişkisi

Araştırmalar, köpeklerin hem fiziksel hem de kişilik olarak sahiplerine benzeyebileceğini ortaya koyuyor.

Araştırmalar, köpeklerin hem fiziksel

Özellikle sahiplerin bilinçaltında tanıdık olan yüzleri tercih etme eğiliminde oldukları gözlemleniyor. Buna göre, insanlar genellikle kendilerine benzeyen köpekleri seçiyorlar, bu da psikolojide “sadece maruz kalma etkisi” olarak bilinen olguyla açıklanıyor. Yani, insanlar kendilerini sık sık aynada gördükleri için benzer yüz özelliklerine sahip köpekleri seçme eğiliminde oluyorlar.

Bununla birlikte, köpek sahiplerinin kiloları ile köpeklerinin kiloları arasında da bir korelasyon bulunmuş durumda. Özellikle fazla kilolu sahiplerin, genellikle kilolu köpeklerle benzerlik gösterdiği tespit edilmiştir. Ayrıca, kadınlar üzerinde yapılan bir çalışmada, uzun saçlı kadınların genellikle uzun kulaklı köpekleri tercih ettiği, kısa saçlı kadınların ise dik kulaklı köpekleri seçtikleri belirlenmiştir.

Sadece fiziksel değil, kişilik özellikleri de zamanla benzerlik gösterebiliyor. Sahipleri daha dışa dönük olan köpekler, sosyal durumlarda daha açık ve etkileşimci olma eğilimindedirler. Bu durum, köpeklerin sahiplerinin davranışlarına uyum sağladığı ve kişiliklerinin de buna paralel geliştiğini göstermektedir.

Bu tür benzerlikler, sahipleri ve köpekleri arasındaki bağın güçlenmesine ve onların arasındaki ilişkiye yeni bir boyut kazandırmaktadır.

Kaynaklar: Psychology Today, Discover Magazine​(
Psychology Today
)​(
Discover Magazine
)​(
Animals Around The Globe
).