Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Anamur Belediye Meclisi 2000 Yllık Odeon’da Toplandı.

Anamur Belediyesi Ekim ayı

IMG 20241001 WA00131
Anamur Belediyesi Ekim ayı Meclis Toplantısı Anemurium Antik Kenti içerisinde bulunan 2000 yıllık tarihi Odeon’da toplandı. Belediye Başkanı Durmuş Deniz’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları, Belediye Birim Müdürleri, Anamur Kent Konseyi, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, Muhtarlarımız, Dernek Başkan ve Yönetimleri, Öğrenciler ile Vatandaşlar katıldı.
Belediye Meclis Toplantısı’nın Odeon’da gerçekleştirilmesi ile ilgili meclisi bilgilendiren Başkan Deniz; “Çok Kıymetli Meclis Üyelerim,
Başkan Yardımcılarım, Kurum Müdürlerim,
Değerli Misafirler, Basınımızın Kıymetli Temsilcileri, bugün geçmişi 2000 yıl öncesine varan bu tarihi atmosferde sizlerle birlikte belediye meclis toplantımızı yapıyor olmaktan büyük bir gurur yaşamaktayım.
Büyük bir heyecanla yıllar sonra Antik Anemurium’un Odeon’unda, 2000 yıl önce burada meclis yapan insanları düşünerek yapacağımız toplantı ile dünya mirası olan bu tarihi değerlerimizi daha çok tanıtmayı amaçladık.
Bugün bu toplantı bizleri Antik Çağlarda olağanüstü ihtişamlı yaşanan günlere götürdü.
İzninizle toplantı vesilesi ile içinde bulunduğumuz tarihi ortamı basınımız aracılığı ile Dünya’ya tanıtmak isterim.
Anadolu’nun güneyinde bir liman kenti olan Anemurium Helenistik Dönemden Ortaçağ’a uzanan köklü tarihi geçmişe ve zengin bir kültürel mirasa sahiptir.
Bu yüzden de binlerce yıldır pekçok uygarlığa ev sahipliği yapmış, tarihi olaylara tanıklık etmiştir.
Özellikle Roma dönemi boyunca hem Kilikya hem de Anadolu için stratejik bir öneme sahip olmuştur. Stratejik önemle birlikte kentteki zengin kültür, çok sayıdaki yapı kalıntıları ile açık hava müzesi görünümündedir.
Bu durum, ziyaretçileri 2000 yıl öncesinin sokaklarında yürür, hamamlarında temizlenir, Odeon’un oturma sıralarında geçmişin o yıllarına götürerek zamanda yolculuk imkanı sunacaktır.
Odeon’un ve bölgenin restorasyonunda emeği geçenler ile meclis toplantımızı bu büyülü ortamda yapmamızı sağlayan başta İlçe Kaymakamımıza, İl Kültür ve Turizm Müdürümüze, Müze Müdürümüze ve Kazı Başkanımıza teşekkür ederim.
Meclisimizin, ilçemizin, ülkemizin tanıtımına yardımcı olması dileğimle hayırlı olsun” dedi.

Belediye Meclisi’nin dilek ve temenniler bölümünde vatandaşlara da söz hakkı veren Başkan Deniz, meclisin Odeon’da gerçekleştirilmesi nedeniyle teşekkür eden ayrıca talep ve önerilerde bulunan vatandaşları dinledi. Belediye meclisinin halk meclisi haline dönüştüğünü ifade eden Başkan Deniz; “ Odeon’da ilk kez bir meclis toplantısı gerçekleştiriyoruz. Tarihi eserleri ve ev sahipliği yaptığı medeniyetlerin bıraktığı eserler açısından ilçemiz tam bir açık hava müzesi. İlçemizin geçmişten günümüze kadar koruyarak getirdiği bu tarihi değerlerimizi bugüne kadar maalesef yeterince tanıtamamışız. Ancak bundan sonra kadim şehrimiz Anamur’un ulusal ve uluslararası alanda tanıtımının yapılması için elimizden geleni yapacağız ve ilçemizi tüm Dünyanın tanıdığı bir kent haline getireceğiz” dedi.
IMG 20241001 WA0015 1