Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sakarya’da Belirlenen 3 Ürün Dışında Tarım Yapana Ceza Yolda!

Sakarya’da tarımsal üretimi teşvik amacıyla belirlenen 3 yıllık plan çerçevesinde sadece dane mısır, sertifikalı tohum ve organik gübre kullanımı desteklenecek, diğer ürünlerin ekimi cezalandırılacak.

Sakarya'da tarımsal üretimi teşvik

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Sakarya için belirlediği yeni tarımsal planlama çerçevesinde, önümüzdeki 3 yıl boyunca üretimi desteklenecek ürünler açıklandı. Sakarya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Ali Şener Bayraktar, bu ürünler dışında tarımsal üretim yapan çiftçilerin teşviklerden yararlanamayacağını ve idari para cezalarıyla karşılaşabileceğini belirtti. Ayrıca, 1. sınıf tarım arazilerinde meyve dikimi yasaklanacak.

Bayraktar, pandemi sonrası ortaya çıkan gıda krizinin tarımsal üretimin önemini yeniden gözler önüne serdiğini ve Cumhurbaşkanı’nın “1 metrekare bile boş bırakılmamalı” sözünü hatırlatarak, çiftçilerin üretimlerini planlı bir şekilde yapmalarının gerekliliğine vurgu yaptı.

Bakanlığın planı doğrultusunda Sakarya’da dane mısır ekimi teşvik edilecek ve dönüm başına 244 lira destek sağlanacak. Ayrıca, planlı üretim yapan çiftçilere ekstra 244 lira, sertifikalı tohum kullananlara 146 lira ve organik gübre kullanımı için 51 lira daha destek verilecek. Toplamda 685 lira destek öngörülüyor. Ancak, bu ürünler dışında ekim yapanlar hem bu desteklerden mahrum kalacak hem de para cezaları ile karşılaşacaklar. Ayrıca, meyve dikimi de tarım alanlarında yüzde 6 meyil üzerindeki yerlerde yasaklanmış durumda.

Bu planlamanın amacı, Sakarya’da tarımsal sürdürülebilirliği artırmak ve mevcut tarım düzenini güçlendirmek olarak açıklandı.

CUMHA – CUMHUR HABER AJANSI