Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İran Genelkurmay Başkanı Bakıri: “İsrail, İran’a Saldırırsa Tüm Altyapıları Hedef Alırız”

İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri, İsrail’in İran’a yönelik saldırması durumunda, daha şiddetli karşılık verileceğini ve ülkenin tüm altyapılarının hedef alınacağını söyledi.

 İran Genelkurmay Başkanı

İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri, İran’ın resmi haber ajansı IRNA’ya yaptığı açıklamada, İsrail’e yönelik gerçekleştirilen füze saldırısının ayrıntılarını paylaştı. Bakıri, Hamas lideri İsmail Heniyye’ye Tahran’da düzenlenen suikast sonrası ABD ve Avrupa ülkelerinin İran’a ateşkes sağlanana kadar tansiyonu yükseltmemeleri yönünde baskı yaptığını belirtti. Ancak İsrail’in Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve Kudüs Gücü Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Abbas Nilfuruşan’a yönelik saldırıları, İran’ın sabrını taşırdı.

Bakıri, İran Devrim Muhafızları Ordusunun İsrail’in askeri üslerine karşı gerçekleştirdiği füze saldırılarıyla ilgili bilgi verirken, bu operasyonda sivil yerleşim bölgelerine zarar verilmediğini vurguladı. İsrail’in 3 ana hava üssünün hedef alındığını ve bu üslerin stratejik radarlar, tank merkezleri ve F-35 uçaklarını barındırdığını belirtti.

Eğer İsrail, İran’a yönelik saldırılarını sürdürürse, bu kez ülkenin ekonomik altyapısına yönelik çok daha geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirileceğini belirten Bakıri, “ABD ve Avrupa, İsrail’i durdurmazsa, İran tüm altyapıları hedef alacaktır.” dedi.

CUMHA – CUMHUR HABER AJANSI