Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İsrail’e Destek Veren WeRedEvilsOG’dan İran’daki 5 Yakıt İstasyonuna Siber Saldırı

İran genelinde 130’a yakın yakıt istasyonu siber saldırıya uğradı, Tahran başta olmak üzere birçok bölgede akaryakıt temini sekteye uğradı. Saldırının hedefi, İran’daki enerji sağlayıcılarına ait yakıt istasyonlarıydı. Saldırıyı gerçekleştiren grup, İran’ın lojistik ağına da ciddi darbe vurdu.

İran genelinde 130'a yakın

f5a08277 ac73 4cc4 b8a7 c01450fd9a8f

İran’daki birçok yakıt istasyonu siber saldırıya uğradı. Saldırıyı gerçekleştiren grup, Tahran başta olmak üzere 130’a yakın yakıt istasyonunun sistemlerini ele geçirip, istasyonların faaliyetlerini şifreleyerek durdurduklarını açıkladı. Saldırı, İran’ın önde gelen enerji sağlayıcıları olan ZAMIN Petrol, Kan Pertol, Imam Reza Petrol ve CNG gibi şirketlere ait istasyonları hedef aldı.

Bu saldırı sonucunda, İran genelinde akaryakıt tedarikinde ciddi aksamalar yaşandı. Ülkenin dört bir yanındaki birçok istasyon çalışamaz hale gelirken, bu durumun İran ekonomisine büyük zararlar verdiği ve halkın günlük yaşamını olumsuz etkilediği bildirildi.

Saldırıyı düzenleyen grup, özellikle İran’ın lojistik sağlayıcılarına ciddi darbe vurduklarını belirterek, bu şirketlerin İsrail’e yapılan saldırılarda İran Devrim Muhafızları’na lojistik destek sağladığını iddia etti. Grup, bu saldırıyla İran’ın ağır yük taşıma hizmetlerini aksattıklarını ve ilerleyen günlerde İran’daki daha hassas hedeflere yönelik saldırılarına devam edeceklerini açıkladı.

Grup ayrıca, İran içindeki faaliyetlerini genişletmek amacıyla yerel ajanlar için işe alım kampanyası başlatacaklarını duyurdu. Yeni ajanların katılımıyla, İran’daki stratejik tesislere yönelik saldırıların daha da artacağı belirtildi.

Olayın ardından İran hükümetinin nasıl bir yanıt vereceği merakla bekleniyor. Ancak şu an için ülke genelinde yakıt temini konusunda ciddi sıkıntılar yaşanmaya devam ediyor.

CUMHA – CUMHUR HABER AJANSI