Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Adalet Bakanı Tunç’tan Narin Güran Cinayeti Hakkında Açıklama: “En Ağır Cezaya Çarptırılacaklar”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Narin Güran cinayetine ilişkin soruşturmanın etkin şekilde devam ettiğini, tüm delillerin titizlikle incelendiğini ve sorumluların Türk Ceza Kanunu’ndaki en ağır cezaya çarptırılacağını belirtti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç,

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TBMM’nin yeni yasama yılı açılışı kapsamında düzenlenen resepsiyonda, Narin Güran cinayetine dair önemli açıklamalarda bulundu. 21 Ağustos’ta kaybolan Narin Güran’ın cansız bedenine 19 gün sonra ulaşıldığını hatırlatan Tunç, soruşturmanın başından itibaren etkin şekilde sürdüğünü vurguladı. Tunç, soruşturmanın gizliliğine dikkat çekilmesi gerektiğini belirterek, kamuoyuna yansımayan birçok detayın mevcut olduğunu ifade etti.

Bakan Tunç, soruşturma sürecinde DNA bulgularının kriminal incelemeye tabi tutulduğunu ve HTS kayıtlarının geriye dönük incelendiğini belirtti. Ayrıca, bazı evlerde tespit edilen kameraların TÜBİTAK tarafından ses ve görüntü analizine tabi tutulduğunu ekledi. 28 şüphelinin bulunduğunu, bunlardan 12’sinin cezaevinde olduğunu söyledi.

Tunç, soruşturmanın sonunda iddianamenin hazırlanacağını ve Narin Güran’ın katillerinin en ağır cezaya çarptırılacağını belirterek, milletin bu konuda şüphesi olmaması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, basının da soruşturmanın seyrini etkileyecek yanlış bilgilendirmelerden kaçınması gerektiğini ifade etti.

CUMHA – CUMHUR HABER AJANSI