Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Polat Çifti, “Vergi Kanununa Muhalefet” Suçundan İfade Verdi

Dilan ve Engin Polat, vergi kanununa muhalefet suçlamasıyla yürütülen soruşturma kapsamında Anadolu Adalet Sarayı’nda “şüpheli” sıfatıyla ifade verdi. Soruşturma, kamu zararının 295 milyon lira olduğu iddiasıyla devam ediyor.

Dilan ve Engin Polat,

Dilan ve Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 28 sanık, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme”, “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” ve “Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkında Kanun’a muhalefet” suçlamalarıyla yargılanıyor. Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde süren davada Polat çifti ve diğer sanıklar hakkındaki yargılama devam ederken, Polat çifti hakkında ayrıca “vergi kanununa muhalefet” suçundan ayrı bir soruşturma da yürütülüyor.

Bu kapsamda Dilan ve Engin Polat, ifade vermek üzere Anadolu Adalet Sarayı’na geldi ve Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Vergi Suçları Soruşturma Bürosu’na çıkarılarak “şüpheli” sıfatıyla ifadeleri alındı. İfadelerin ardından Polat çifti adliyeden ayrıldı.

Dilan Polat, ifadesinde “vergi kanununa muhalefet” suçlamasına dair bir bilgisinin olmadığını iddia ederken, eşi Engin Polat ise şirketlerinin eylemleri hakkında “gerçek ticaret yaptık” şeklinde beyanda bulundu. Soruşturma kapsamında, baba Sezgin Polat’ın da aralarında bulunduğu dört şüphelinin daha ifadelerinin alınacağı bildirildi.

Bilirkişi raporuna göre, incelenen yedi şirketin kamuyu toplamda 295 milyon lira zarara uğrattığı tespit edildi. Soruşturma süreci devam ederken, lüks yaşam tarzıyla bilinen Polat çiftinin mal varlıkları ve sosyal medya paylaşımları kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor.

CUMHA – CUMHUR HABER AJANSI