Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Japonya Başbakanı Ishiba, Kapsamlı Bir Ekonomik Paket Hazırlanması Talimatını Verdi

Japonya Başbakanı Shigeru Ishiba, artan yaşam maliyetleri ve ekonomik büyüme için kapsamlı bir teşvik paketinin hazırlanması talimatını verdi.

Japonya Başbakanı Shigeru Ishiba,

Japonya Başbakanı Shigeru Ishiba, kabinesindeki bakanlara ülkenin deflasyondan tamamen çıkmasını sağlamak için kapsamlı bir ekonomik paket hazırlamaları talimatını verdi. Ishiba, bu teşvik paketinin yaşam maliyetlerini hafifletmeye, ekonomik büyümeyi artırmaya ve doğal afetler için yardım ve hazırlık önlemlerini güçlendirmeye odaklanacağını belirtti.

Başbakan Ishiba, üç yıl boyunca deflasyonla mücadelede yoğun bir çaba sarf edilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, afetten etkilenen bölgeler için Ekim ortasına kadar ek bir harcama planının hazırlanmasını istedi. Uzmanlar, paketin tüketici fiyat enflasyonunu düşürmeye yönelik hane halkı enerji faturalarına destek gibi tedbirler içerebileceğini öngörüyor.

Ekonomistler, Ishiba’nın daha sıkı maliye politikası savunuculuğuyla bilindiğini ve bu paketin hedefli olacağını, ekonomiyi desteklerken büyüme ve enflasyon görünümünde büyük bir değişiklik yaratmayacağını ifade etti.

CUMHA – Cumhur Haber Ajansı