Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Beyrut’ta Art Arda Patlamalar: İsrail’in Saldırıları Devam Ediyor

İsrail ordusu, Beyrut ve çevresine yönelik yoğun saldırılarını sürdürüyor. Hizbullah lideri Nasrallah’ın cenazesi gizlice toprağa verilirken, Lübnan’da siviller saldırılar altında hayatta kalmaya çalışıyor.

 İsrail ordusu, Beyrut

İsrail ordusunun Lübnan’a yönelik ağır saldırıları devam ediyor. Başkent Beyrut başta olmak üzere Lübnan’ın çeşitli bölgeleri yoğun bir bombardıman altına alındı. İsrail’in Lübnan-Suriye sınırındaki Masnaa Sınır Kapısı’nı hedef almasıyla, sivillerin kaçmak için kullandığı yolun kapanmasına neden oldu. Lübnan Ulaştırma Bakanı Ali Hamieh, füzelerin 4 metre genişliğinde bir çukur oluşturduğunu açıkladı. Özellikle İsrail, bu sınır kapısının Hizbullah’ın askeri teçhizat taşımak için kullanıldığını iddia etti.

Beyrut ve çevresinde aralıksız devam eden saldırılarda, Lübnan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 37 kişi hayatını kaybetti, 151 kişi yaralandı.

Öte yandan Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın cenazesi gizli bir yere defnedildi. AFP’ye konuşan Hizbullah’a yakın bir kaynak, Nasrallah’ın cenazesinin İsrail tarafından hedef alınmaması için geçici olarak gizli bir yere gömüldüğünü ifade etti.

Bu gelişmeler, Lübnan ve İsrail arasındaki gerilimi en üst seviyeye taşırken, bölgede tansiyon her geçen saat daha da yükseliyor.

CUMHA – CUMHUR HABER AJANSI