Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Pakistanlı Yapışık İkizler Türkiye’de Başarıyla Ameliyat Edildi

Kafalarından yapışık olarak doğan Pakistanlı ikizler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Türkiye’ye getirildi ve Bilkent Şehir Hastanesi’nde gerçekleştirilen 14 saatlik operasyonla başarıyla birbirlerinden ayrıldı.

Kafalarından yapışık olarak doğan

Pakistan’da kafalarından yapışık olarak doğan 8 aylık ikizler Mirha ve Minal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Türkiye’ye getirildi. Dünyaca ünlü pediatrik beyin cerrahı Prof. Dr. Noor Ul Owase Jeelani ve Türk hekimlerden oluşan ekip, Bilkent Şehir Hastanesi’nde 14 saat süren zorlu bir operasyon gerçekleştirdi. Ameliyatın başarıyla tamamlanmasının ardından ikizler sağlığına kavuştu.

Prof. Dr. Owase Jeelani, Türkiye’nin sağlık sistemine ve operasyon sürecine sağladığı destekten övgüyle bahsederek, bu ameliyatın sadece iki kız bebeğin hayatını kurtarmakla kalmadığını, aynı zamanda küresel sağlık iş birliğinin nasıl olması gerektiğine dair önemli bir örnek teşkil ettiğini vurguladı.

Bu tip operasyonların ne kadar karmaşık olduğuna değinen Prof. Dr. Jeelani, Türkiye’nin mükemmel bir sağlık sistemine sahip olduğunu belirtti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve Türk hekimlere teşekkürlerini iletti. Ameliyatın, Türkiye ve dünyanın geri kalanı arasında tecrübe paylaşımına katkıda bulunduğunu da ifade etti.

CUMHA – CUMHUR HABER AJANSI