Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

19 İlde ‘Siberağ-9’ Operasyonu: 36 Milyon TL’lik Varlığa El Konuldu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 19 ilde düzenlenen “Siberağ-9” operasyonları kapsamında yasa dışı bahis, çevrimiçi çocuk müstehcenliği, ödeme sistemleri ve bilişim suçlarına yönelik yapılan çalışmalarda 115 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Bu şüphelilerden 17’si tutuklandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,

Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlar, Giresun, Sivas, Mardin, Osmaniye, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, Mersin, Kırşehir, Batman, İzmir, Samsun, Diyarbakır, Çorum, Konya, Adıyaman, Nevşehir, Kocaeli ve Trabzon olmak üzere toplam 19 ilde yapıldı. İl Emniyet Müdürlüklerine bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri de operasyona katıldı.

4 gün süren operasyonlar kapsamında 115 şüpheli gözaltına alındı ve bunlardan 17’si tutuklandı. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, operasyonlar sonucu ele geçirilen 36 milyon TL değerinde 3 ev ve 3 araç üzerinde satılamaz/devredilemez şerhi koydu. Ayrıca birçok dijital materyale de el konuldu.