Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ANTALYA İNŞAAT MÜTEAHHİTLERİ DERNEĞİ BAŞKANI İSMAİL İLTEMİR’DEN BASIN AÇIKLAMASI

07Haber.com / Antalya

07Haber.com / Antalya

ANTALYA İNŞAAT MÜTEAHHİTLERİ DERNEĞİ BAŞKANI İSMAİL İLTEMİR’DEN BASIN AÇIKLAMASI

Değerli meslektaşlarım bilindiği üzere doğup büyüdüğüm Antalya’mızda 28 yılı aşkın süredir müteahhitlik mesleğini başarıyla yapmaktayım. Siz değerli meslektaşlarımla birlik olmak ve her zaman daha iyi şartlarda mesleğimizi yürütebilmek adına malumunuz üzere eski başkanın istifası üzerine 2 yıl önce Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneğine Yönetim Kurulu üyeleri tarafından dernek başkanı olarak seçildim. Başkanlığım sürecinde dernek bünyesinde gerçekleştirilen her faaliyet, dernek yönetim kurulu ile üyelerinin katılımı ve onayıyla gerçekleşmiştir. Uzun süredir gündemi meşgul eden asılsız bir takım söylenti ve konuşmalardan üzülerek haberdar olmuş bulunmaktayım.

Son dönemde Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanlığına aday olduğunu iddia eden bir takım kişilerin saygın derneğimizi sorumluluk altına sokacak üyelerimizin kişisel haklarını ihlal niteliğindeki talepleri ile karşı karşıyayız. Meslektaşlarımın mutlu olacağı bir seçim ortamı temennisi ile çıktığımız bu yolda tarafımızdan dernek üyelerimize ait kişisel veri niteliğindeki adres ve telefon numaraları talep edilmektedir. Dernek, vakıf ve sendika üyeliğine ait bilgiler tek başına özel nitelikli kişisel veridir ve bu bilgilerin alenen paylaşılması açıkça Kişisel Verileri Korunması Kanununun ihlali olup bu kapsamda hukuki ve cezai sorumluluk doğuracağı açıktır. Hal böyle iken bu yöndeki bir talebin karşılanma olanağı bulunmamaktadır. Her başkan adayı olduğunu iddia edene siz değerli üyelerimizin kişisel bilgilerinin paylaşılması derneğimizin saygınlığına ve üyelerimizin kişisel haklarına zarar vereceği açıktır. Ne Antalya İnşaat Müteahhitleri derneği üyelerinin ne de kendimin kanuna muhalefet etmeyeceğini ve dernek üyelerimizin kişisel bilgilerinin her bir üyemizin açıkça rıza ve onayı olmadan üçüncü kişilerle paylaşılmayacağını beyan ve taahhüt ederim.

Mesleğimizin daha iyi şartlarda icra edilmesini sağlamak adına belediyelerden tutun ASAT’a, TEDAŞ’a, merkezi Ankara’da yer alan Türkiye Müteahhitler Birliği de dahil olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlara sıkıntılarımızı aktardık. Meslektaşlarımızdan bize iletilen ve derneğimiz tarafından tespit edilen her türlü sorun yetkililere iletilmiştir. Bu görevin bana yüklediği misyon üyelerimizin inşaat sektöründe var olan sorunlarını çözmektir. Başkaca kimseler sosyal medya üzerinden hakkımda karalama kampanyası başlatmışken ben, meslektaşlarımın temel sıkıntısı olan sektördeki daralmadan kaynaklanan daire satışı probleminin aşılması konusunda gerek yerel gerekse ulusal medyada sesimizi duyurmak adına çalışmalar yapmakta, harfiyat sorunu, çimento fiyatları ve benzeri diğer mesleki sorunlar için uğraşlar vermekteyiz. İlk günden bugüne mesleğimi en iyi şekilde icra etmek gayreti içerisindeyken yalnızca kendim için değil meslektaşlarımın temel sorunlarını çözmek için uğraşıyorken ismimin çeşitli siyasi gruplar içinde anılmasını ve bu çabalarımın görmezden gelinmesini üzüntüyle karşılıyorum. Bu söylentilerin ve karalama kampanyalarının beni yıldıracağını düşünenler büyük bir yanılgı içerisindeler; zira mesleğimiz için çıktığımız bu yolda her zaman alnımızın ak başımızın dik olduğundan kimsenin şüphesi olmasın.

Bilindiği üzere derneğimizde başkanlık seçimi gerçekleşecektir. Bu süreçte dernek başkanlığına sizlerin de destekleriyle yeniden aday olduğumu duyurmaktan gurur duyarım.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı

İsmail İLTEMİR