Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Köprü Yayaya Açılmalı mı?

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün yaya trafiğine açılması, Ulaştırma Bakanlığı tarafından turistik bir proje olarak gündeme alındı. Uzmanlar farklı görüşler dile getiriyor.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün

1978 yılına kadar yaya trafiğine açık olan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün yeniden yayalara açılması konusu Ulaştırma Bakanlığı’nın gündemine girdi. Bu proje, sınırlı ve kontrollü bir şekilde turistik bir amaçla planlanıyor. California’daki Golden Gate ve New York’taki Brooklyn Köprüsü örnek alınarak değerlendirilen bu proje hakkında uzmanlar farklı görüşler dile getirdi.

Mimar Sinan Genim, gerekli güvenlik tedbirleri alınarak projenin hayata geçirilebileceğini söylerken, İstanbul Rehberler Odası Başkanı Özgür Özaltun, projenin İstanbul turizmi açısından çekici bir yenilik olabileceğini belirtti. Öte yandan, güvenlik risklerine dikkat çeken emekli polis müdürü Haydar Özdemir, köprünün dar alanlarının panik anında riskli olabileceğini vurguladı.

Köprü uzmanları ise, köprünün rüzgar etkisi ve yük kapasitesine dikkat çekerek, geniş çaplı yaya trafiğinin köprü için sağlıklı olmayacağını, sınırlı ve kontrollü geçişlerin belki mümkün olabileceğini ifade etti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ise projenin henüz fikir aşamasında olduğunu, İstanbulluların görüşlerinin önemli olduğunu belirtti.

CUMHA – CUMHUR HABER AJANSI