Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

MİT’ten Nokta Operasyon! PKK’nın Sözde Sorumluları Tel Rıfat’ta Etkisiz Hale Getirildi

MİT, Suriye Tel Rıfat’ta düzenlediği operasyonla PKK/YPG’nin sözde sorumluları Hüseyin Öztürk ve Vidan Fate’yi etkisiz hale getirdi. Teröristler, Türk güvenlik güçlerine yönelik eylemleri organize eden isimlerdi.

MİT, Suriye Tel Rıfat'ta

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Suriye’nin Tel Rıfat bölgesinde gerçekleştirdiği başarılı bir operasyonla PKK/YPG’nin iki önemli sözde sorumlusunu etkisiz hale getirdi. Operasyonda, Mazlum kod adlı Hüseyin Öztürk ve Zelal Afrin kod adlı Vidan Fate hedef alındı. Bu iki terörist, Zeytin Dalı Harekât Bölgesi’nde konuşlu Türk güvenlik güçlerine yönelik terör eylemlerini organize eden isimler arasında yer alıyordu.

1994 yılında PKK/YPG’ye katılan Hüseyin Öztürk, uzun yıllar Türkiye, Irak ve Suriye’de çeşitli terör eylemlerini organize etti. Özellikle Kandil, Gare, Zap ve Metina gibi kritik alanlarda faaliyet gösteren Öztürk, MİT’in hedef listesindeydi. MİT, saha ajanları aracılığıyla Öztürk’ün Tel Rıfat’ta bulunduğunu ve sözde sorumlu olarak faaliyet gösterdiğini tespit etti. Anlık istihbaratlar sonucunda Öztürk’ün, Vidan Fate ile birlikte hareket ettiği belirlendi. Bu iki terörist, adım adım izlendikten sonra uygun şartlar oluştuğunda nokta operasyonla etkisiz hale getirildi.

CUMHA – CUMHUR HABER AJANSI