Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Balçova’nın Geleceğini Şekillendirecek Bütçe Onaylandı: Sosyal Belediyecilik ve Yatırım Hedefleri Öne Çıktı

Balçova Belediyesi’nin Ekim ayı olağan ikinci oturumu, Belediye Başkanı Onur Yiğit başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının en önemli gündem maddesi olan 2025 mali yılı bütçe ve performans programı, meclis üyeleri arasında geniş tartışmalara yol açtı. CHP Balçova Belediyesi Meclis Üyesi Grup Sözcüsü Korcan Uçman, sosyal belediyeciliğin önemine dikkat çekti.

Balçova Belediyesi’nin Ekim ayı

ELECEĞİN BALÇOVA’SI İÇİN YATIRIM HEDEFLERİ
Korcan Uçman, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bugün burada, Balçova Belediyesi’nin 2025 Mali Yılı Gelir ve Gider bütçesi ile performans programını değerlendirmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Hazırladığımız bütçe, halkımıza en iyi hizmeti sunmak ve sosyal belediyecilik ilkelerini hayata geçirmek için oluşturulmuştur. Bu bütçenin en önemli iki başlığı, sosyal yardımlar ve Geleceğin Balçova’sı için yatırım hedefleridir. Sosyal yardımlar, belediyemizin en temel unsurlarından biridir ve bu zor ekonomik dönemde toplumun en kırılgan kesimlerini desteklemek asli görevimizdir.”

BALÇOVA’NIN YARININI İNŞA EDECEK YATIRIMLAR
Uçman, Balçova halkının taleplerine ve ihtiyaçlarına yönelik projelere değinerek, “Eğitimden sağlığa, gençlik projelerinden kadınların güçlendirilmesine kadar geniş kapsamlı projelerle ilçemizin geleceğine yatırım yapmayı sürdüreceğiz. Bu projeler, sadece bugünü değil, Balçova’nın yarınını inşa eden yatırımlar olarak değerlendirilmektedir” dedi.

“DOĞAYA SAYGILI BELEDİYECİLİK VE YEŞİL ALANLAR”
CHP Grup Sözcüsü Uçman, çevreyi koruma ve sürdürülebilirlik hedeflerini de vurguladı: “Balçova Belediyesi olarak çevreyi koruma ve doğal kaynakları sürdürülebilir bir şekilde kullanma hedefleriyle hareket ediyoruz. Sıfır atık projeleri, geri dönüşüm ve çevre bilincini artırıcı faaliyetlerle ilçemizi doğa dostu bir kent haline getirmeye kararlıyız.”

“PERSONEL YATIRIMI, KALİTELİ HİZMETİN TEMELİ”
Belediyenin personel giderlerine yönelik eleştirilere de yanıt veren Uçman, “Belediyemizin sunduğu hizmetlerin kapsamı göz önüne alındığında, nitelikli ve yeterli sayıda personel ile çalışmak zorunluluktur. Personel giderleri, halkımıza en iyi hizmeti sunabilmek için yapılan bir yatırımdır” ifadelerini kullandı.

“BALÇOVA’NIN GELECEĞİ İÇİN KATILIMCI BELEDİYECİLİK”
Grup Sözcüsü Korcan Uçman, CHP’nin yerel yönetim anlayışının katılımcı demokrasi ve toplumsal dayanışmayı esas aldığını belirterek, şöyle devam etti: “Bu bütçenin, Balçova’nın daha güçlü, daha yaşanabilir ve dayanışmacı bir ilçe haline gelmesine katkı sağlayacağına inancımız tamdır. Halkımızın çıkarlarını gözeterek, ilçemizi hak ettiği yere taşıyacağız.”
Toplantıda Balçova Belediyesi’nin 2025 Mali Yılı Gelir ve Gider bütçesi, CHP grubunun kabul, Cumhur İttifakı grubunun ret oylarıyla oy çokluğuyla kabul edildi.