Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TikTok Yıldızı Taylor Rousseau Grigg, 25 Yaşında Hayatını Kaybetti

Addison hastalığının yavaş ilerlemesi ve teşhisinin zorluğu, genç TikTok yıldızının hayatını kaybetmesine yol açtı.

Addison hastalığının yavaş ilerlemesi

TikTok’ta geniş bir hayran kitlesine sahip olan 25 yaşındaki Taylor Rousseau Grigg, astım ve Addison hastalığından kaynaklanan komplikasyonlar nedeniyle hayatını kaybetti. Addison hastalığı, adrenal bezlerin hormon üretememesiyle sonuçlanan nadir bir hastalık ve teşhisi oldukça zor. Genç yıldızın ani ve beklenmedik ölümü, eşinin sosyal medya açıklamalarıyla duyuruldu.

Addison hastalığı, adrenal bezlerin kortizol ve aldosteron hormonlarını üretememesi sonucu ortaya çıkar ve vücut, glikoz seviyesini düzenleyemez, kan basıncını dengeleyemez. Genellikle otoimmün bir bozukluk olan bu hastalık, genellikle yavaş ilerler ve belirtileri başka hastalıklarla karışabildiği için teşhisi zorlaşır.

TikTok’ta takipçileriyle sağlık sorunlarını paylaşan Taylor Rousseau Grigg, hastalık nedeniyle yaşadığı zorluklardan bahsetmişti. Hastalığın semptomları arasında aşırı yorgunluk, kas zayıflığı, ciltte koyulaşma ve depresyon gibi belirtiler yer alır. Hastalık tedavi edilmediğinde ise ölümcül olabilir.

Doktorlar, Addison hastalığının tedavisinin hormon replasmanıyla yapılabileceğini, ancak doğru tedavi yönteminin belirlenmesinin zaman aldığını belirtiyorlar. Tedavi edilmeyen vakalarda, özellikle adrenal krizler sırasında, ölüm riski yüksek. Bu nedenle hastaların düzenli doktor takibi ile hayatlarını sürdürmeleri mümkün.

CUMHA – CUMHUR HABER AJANSI