Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Muğla Alevlerle Mücadele Ediyor: 3 Bölgede Yangın Devam Ediyor!

Ortaca ve Dalaman’da Başlayan Yangınlar Gökova Körfezi ve Milas’a Sıçradı

Ortaca ve Dalaman'da Başlayan

Muğla’da dün akşam saatlerinde başlayan orman yangınları üç bölgede devam ediyor. Ortaca yangını kontrol altına alınırken, Dalaman, Gökova Körfezi ve Milas’ta alevlerle mücadele sürüyor. Dalaman’ın Taşbaşı köyünde 12 saati aşkın süredir devam eden yangına 49 arazöz, 15 su ikmal aracı, 5 dozer ve 288 orman personeli karadan müdahale ediyor. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte 6 uçak ve 1 helikopter de havadan söndürme çalışmalarına başladı. Ancak bölgede etkili olan şiddetli rüzgar, çalışmaları zorlaştırıyor.

Gökova Körfezi’nin Turnalı mevkiinde çıkan yangın da şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla yayılıyor. Burada 23 arazöz, 6 su ikmal aracı, 2 dozer ve 131 orman personeli ile karadan müdahale edilirken, 5 helikopter ve 1 uçak havadan destek sağlıyor.

Ayrıca, Milas’ın Dibekdere Mahallesi yakınlarında sabah saat 05.40 civarında çıkan yangına da 7 arazöz, 2 su tankeri ve 45 personel karadan, 1 helikopter ise havadan müdahale ediyor. Yangınların geniş alanlara yayılmasını önlemek için tüm ekipler yoğun bir mücadele veriyor.

CUMHA – CUMHUR HABER AJANSI