Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Serhat Akın’a Yönelik Silahlı Saldırıyla İlgili İddianame Tamamlandı

Eski milli futbolcu Serhat Akın’a yönelik 26 Eylül’de gerçekleştirilen silahlı saldırıyla ilgili 7 şüpheli hakkında ‘tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs’ ve ‘azmettirme’ suçlarından iddianame hazırlandı.

Eski milli futbolcu Serhat

Eski milli futbolcu Serhat Akın, 26 Eylül’de Beykoz’da katıldığı bir program çıkışı silahlı saldırıya uğradı. Olayın ardından Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı, saldırıya ilişkin 7 şüpheli hakkında iddianame hazırladı. İddianamede, şüpheliler hakkında ‘tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs’, ‘yardım etmek suretiyle tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs’ ve ‘azmettirmek suretiyle tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs’ suçlamaları yer aldı.

Olay günü, Akın’ın canlı yayın yaptığı Kavacık Mahallesi’nde saldırganlar eylem planlarını gerçekleştirdi. Şüpheliler, Serhat Akın’ın program çıkışı bineceği aracı ve çıkış saatini kontrol ederek, Akın’a yakın mesafeden üç el ateş etti. Akın, saldırı sonucu sağ ayağına bir ve sol ayağına iki kurşun isabet ederek yaralandı. Saldırganlar olay yerinden motosikletle kaçarken, saldırıda kullanılan maske ve tabancanın başka şüpheliler tarafından sağlandığı belirlendi.

Soruşturma kapsamında, olayın azmettiricisinin Hasan Ş. olduğu ve saldırıyı gerçekleştiren şüphelilere 250 bin lira ödeme yaptığı ifade edildi. Olay sonrasında saldırganların iki gün saklandığı ve eylemde kullanılan kaskın başka bir şüpheli tarafından temin edildiği de ortaya çıktı.

Dava, İstanbul Anadolu 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde değerlendirilmeye alındı.

CUMHA – CUMHUR HABER AJANSI