Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İznik’te Yeraltındaki İhtişam Gün Yüzüne Çıkıyor: Bu Daha Başlangıç!

Roma, Bizans ve Osmanlı İmparatorluklarına ev sahipliği yapan İznik’te başlatılan arkeolojik kazılar, bölgenin UNESCO sürecinin yeniden canlanmasını ve uluslararası arenada tanınmasını hedefliyor.

Roma, Bizans ve Osmanlı

İznik’teki Roma Tiyatrosu, Hisardere Nekropol Alanı, Çini Fırınları ve Su Altı Bazilikal Kilisesi’ni kapsayan kazı çalışmalarının dönem sonu değerlendirme toplantısı İznik Bazilikal Kilisesi’nde gerçekleştirildi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bu kazıların İznik’i bir kültürel miras merkezi haline getirme hedefiyle yapıldığını belirtti. Bozbey, kazılarla İznik’in uluslararası arenada hak ettiği değere ulaşacağını ve UNESCO sürecinin canlandırılacağını vurguladı.

2014 yılında keşfedilen ve inanç tarihinde önemli bir yere sahip olan Su Altı Bazilikal Kilisesi’nin ziyarete açılmasının da hedeflendiğini söyleyen Bozbey, kazıların sadece İznik değil, tüm insanlık için büyük öneme sahip olduğunu belirtti.

İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta ise, İznik’in Efes gibi dünyaca tanınan bir antik kent statüsüne gelmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

CUMHA – CUMHUR HABER AJANSI