Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bursa’da Down Sendromlu Gencin Ağzı Bantlı Fotoğrafı Tepki Çekti: Anne, Fotoğrafı Paylaşan Kişiden Şikayetçi

Bursa Yıldırım’da özel eğitim alan down sendromlu oğlunun fotoğrafının sosyal medyada paylaşılması üzerine anne, fotoğrafı çeken ve yayan kişilerden şikayetçi oldu.

Bursa Yıldırım'da özel eğitim

Bursa’nın Yıldırım ilçesindeki özel bir eğitim uygulama okulunda 4 yıldır eğitim gören 18 yaşındaki down sendromlu K.U.’nun ağzı koli bandı ile kapatılmış bir fotoğrafı sosyal medyada paylaşıldı. Bu paylaşım sosyal medyada büyük tepki toplarken, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü olaya ilişkin incelemelerini sürdürüyor.

Olay üzerine polise başvuran anne N.K., ifadesinde oğlunun kendisini ifade edemediğini belirterek, okul yönetimi veya öğretmenlerden şüphelenmediğini söyledi. N.K., “Oğlumun ağzını okul yönetiminin veya öğretmenlerin bantladığını düşünmüyorum. Fotoğrafı çeken ve paylaşan kişiden şikayetçiyim” dedi.

N.K., okul aile birliği üyeleri ile birlikte okul önüne gelerek basına açıklama yaptı. Açıklamasında okul yönetiminden veya öğretmenlerden şikayetçi olmadığını yineleyerek, “Bu çocuğun fotoğrafını çekip nasıl yayınlıyorsun? Çocuğumun fotoğrafını sosyal medyada paylaşanlardan şikayetçiyim” ifadelerini kullandı.

Olayla ilgili incelemeler devam ederken, okulda jandarma tarafından güvenlik kameraları izleniyor ve öğretmenler ile öğrencilerin ifadeleri alınıyor.

CUMHA – CUMHUR HABER AJANSI