Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Fransa ve İtalya’da Sel Alarmı: Can Kaybı ve Yaralılar Var

Şiddetli yağışlar Fransa ve İtalya’da sel baskınlarına neden oldu. Fransa’da bir kişi hayatını kaybederken, İtalya’da en az bir can kaybı ve birçok yaralı bildirildi. Yetkililer sel bölgesinde acil durum önlemleri aldı.

Şiddetli yağışlar Fransa ve

Fransa’nın başkenti Paris’te meydana gelen şiddetli yağışlar sonucu devrilen bir ağaç, bir kişinin ölümüne ve iki kızının yaralanmasına neden oldu. Fransa’nın güneyindeki Lyon şehri ve çevresinde ise kırmızı alarm verildi. Ardeche bölgesinde bazı yerlerde 48 saat içinde 700 mm yağış düştüğü, bunun Paris’in bir yılda aldığı yağış miktarına denk olduğu açıklandı.

Fransa’da sular altında kalan demiryolu hatları nedeniyle tren seferleri durdu ve yaklaşık 540 ev elektriksiz kaldı. Sel bölgesinde mahsur kalanları kurtarmak için 5 helikopter ve 1.500 itfaiye eri görev yaptı.

İtalya’da ise Ligurya ve Toskana bölgelerinde nehir taşkınları ve heyelanlar yaşandı. Ligurya’da bir kişinin sel sularına kapılarak hayatını kaybettiği bildirildi. Cenova ve Siena gibi kentlerde demiryolu hatları sular altında kalırken, bazı okullarda eğitime ara verildi. İtalya Sivil Savunma Departmanı, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

CUMHA – CUMHUR HABER AJANSI