Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TUPOB Şehir ve Bölge Planlama Öğrencileri Bitirme Projesi Yarışması’nda Gazi Üniversitesi Öğrencileri Ödülleri Topladı

TMMOB Şehir Plancıları Odası ve Türkiye Planlama Okulları Birliği (TUPOB) İş birliğiyle Düzenlenen TUPOB Şehir ve Bölge Planlama Öğrencileri Bitirme Projesi Yarışması’nda Gazi Üniversitesi Öğrencileri Ödülleri Topladı

TMMOB Şehir Plancıları Odası

Toplam 38 projenin katıldığı TUPOB Şehir ve Bölge Planlama Öğrencileri Bitirme Projesi Yarışması Birincilik Ödülü’ne Fatih Ganici layık görülürken Eşdeğer Mansiyon Ödülü ise Merve Aymelek & Saadet Gökmen’in oldu.

Haber: Ezgi Acar 

192035 ezgiacarrrrr

Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, TMMOB Şehir Plancıları Odası ve Türkiye Planlama Okulları Birliği (TUPOB) işbirliğiyle düzenlenen TUPOB Şehir ve Bölge Planlama Öğrencileri Bitirme Projesi Yarışması 2022’de ödül alan mezun öğrencileri, Fatih Ganici, Saadet Gökmen ve Merve Aymelek ile projelerde emeği geçen öğretim üyeleri, Prof. Dr. Çiğdem Varol Özden, Prof Dr. N. Aydan Sat, Doç Dr. S. Bahar Yenigül, Doç Dr. Z. Aslı Gürel, Öğr. Gör. Dr. Emrah Söylemez, Öğr. Gör. Ertan Göral ve Arş. Gör. Duygu Çayan’ın başarılarını kutlamak amacıyla ödül töreni düzenledi.

191618 whatsapp image 2022 11 24 at 17.33.45

İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan ödül töreni Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan yardımcısı Prof. Dr. Burcu Halide Özüduru açılış konuşması ile devam etti.  Bitirme projelerinin hem öğrenciler hem de katkı sunan öğretim üyeleri ve elemanları için uzun, yorucu ve stresli bir süreç olduğuna değindi. TMMOB ve TUPOB iş birliği ile düzenlenen bu yarışmanın farklı üniversitelerin planlama bölümlerinde tatlı bir rekabet fırsatı yarattığına da dikkat çekti. Ödül alan öğrencilere teşekkürleriyle konuşmasını tamamladı.

191500 whatsapp image 2022 11 24 at 17.33.40

Türkiye Planlama Okulları Birliği (TUPOB) 15. Dönem Başkanı Prof. Dr. Ebru Vesile Öcalır Akünal konuşmasında Türkiye Planlama Okulları Birliği’nin planlama eğitimi veren okullar arasında iş birliği dayanışma ve haberleşmesine katkı sağlamak amacıyla kurulduğunu ifade etti. Şehir Plancıları Odası ile organize edilen bu yarışmanın ödül alan öğrencilerini ve projelerine katkı sağlayan öğretim üyelerini tebrik etti.

Gazi Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nevin Gültekin, konuşmasında bu başarıda bölümdeki tüm akademik kadronun katkısı olduğunu ifade ederek teşekkürlerini sundu. ‘Keder, paylaşıldıkça azalır. Mutluluk ve başarı paylaşıldıkça büyür.’ Sözleriyle konuşmasını noktalayarak tüm katılımcılara teşekkür etti.

191536 whatsapp image 2022 11 24 at 17.33.42

Şehir Plancıları Odası Genel Başkanı Genel Başkanı Gencay Serter, günün anlam ve önemine ithafen tüm hocaların Öğretmenler Günü’nü kutlayarak konuşmasına başladı. Ünlü Filozof Henri Lefebvre’nin ‘Hayatı değiştirmek için, mekânı değiştirmek gerekir.’ Cümlesine dikkat çekerek plancılar olarak, mekan üzerinde yaptıkları hamleler ve çizdikleri çizgilerle mekanla birlikte hayatları da değiştiren kişiler olduklarını vurguladı.

Fatih Ganici ve Saadet Gökmen’in ödüllerini almasıyla devam eden program hatıra fotoğrafı çekimi ile sonlandı.

 191412 whatsapp image 2022 11 24 at 21.25.21 1