Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

YENİ DÜNYA PARTİSİ GENEL BAŞKANI EMANULLAH GÜNDÜZ 4 DİLLİ KARTVİZİTİ HAKKINDA AÇIKLAMA YAPTI

Yeni Dünya Partisi Genel Başkanı Emanullah GÜNDÜZ Ankara’da bulunan Baş Liderlik ofisinde 4 dilli kartviziti ile ilgili açıklama yaptı.

Yeni Dünya Partisi Genel

Gündüz, yaptığı açıklamada Kürtçe vurgusu yaparak ‘Kürtçeye özgürlük vermek lazım Kürt ve Kürtçe düşman değildir. Asıl Düşman İngiliz ve İngilizcedir’ dedi.

ESKİ TÜRKİYE’NİN YANLIŞLARINDAN DERS ÇIKARIP İLERLEMEK LAZIM

Genel Başkan Emanullah Gündüz açıklamalarının devamında ise, “Yeni Dünya Partisi olarak özgürlük, eşitlik ve adalet vurgusunu her ortamda dile getirmekteyiz. Bunu da Türkiye’de bir ilk olarak kartvizitimizde göstermekteyiz. Kartvizitim Türkçe, Kürtçe, Arapça ve İngilizce’dir. Ben Mardin’liyim, biz Mardin’de Türkçe, Kürtçe ve Arapça üç dili günlük hayatımızda kullanmaktayız. Ben idealist ve vizyoner bir siyasetçi olarak İngilizce de öğrendim. Bu dört dil kullanabildiğim dört dil aynı zamanda bizim Özgürlükçü, Eşitlikçi, Adil Yeni Dünya siyasetimizi simgeler. Kartta Kürtçe yazılı olduğunu gören birçok kişi buna tepki göstermekte oysa İngilizce bilmen güzel deyip ırkçılık yaptıklarını bile fark etmiyorlar. Kürtçü bir parti değiliz ama Kürtlerin varlığını kabul edip Kürtlerin haklarını savunmak adalet gereğidir. Kürdün dilini Kürtçe’yi kabul etmek bir insanlık gereğidir. Kürtçe’ye yapılan saldırıların karşısında olmak bizim eşitlikçi kimliğimizi yansıtır. Kürtçe’ye özgürlük vermek milli birliği ve bütünlüğü güçlendirir, Türkiye’yi ilerletir. Eski Türkiye’nin yanlışlarından ders çıkarıp ilerlemek lazım. Kürtten ve Kürtçeden korkmamak lazım. Kürt kardeşindir, komşundur, hayat arkadaşındır. Asıl düşman İngilizdir ve ingilizcedir. İngilizden kork İngilizceden kork.”