Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

100 YIL ÖNCE 19AĞUSTOS 1921

Fevzi Paşa cephede teftişlerde bulundu. Yunan ordusu ileri harekâtına devam etti.

Fevzi Paşa cephede teftişlerde

*  Yunan 2. Kolordusu’na bağlı tümenler, Sakarya güneyinden ilerlediler. Öteki kolordular da Sakarya’nın batı kıyısına yaklaştı. Yunanlıların güneyden çevirme çabalarına karşı Türk ordusu bazı tedbirler aldı. İki ordu, bugün temasa geçti. Bugün saat 23’te Sakarya Savaşı başladı.
* Anadolu Ajansı : Anadolu’nun her tarafindan gelen telgraflarda, Yunan taarruzunun büyük bir itimat ve emniyetle karşılandığı, vazifeye davet edilenlerin emsalsiz bir sevinçle şubelere koşmakta oldukları bildiriliyor. Her yerde büyük bir faaliyet hüküm sürmekte ve cereyan eden muharebelerin kati zaferle neticelenmesi için dualar edilmektedir. Aksaray’da 5.000 kişinin katıldığı toplantıda, halkın orduya bütün ruh ve varlığı ile yardım edeceğine karar verildi. Düzce köylerinden askere çağrılanlar, orduya katılmaya devam ediyor.
* İstanbul Hükümeti’nde istifa ve atamalar: İstifa eden Adalet Bakanı Arif Hikmet Paşa yerine Kazım Bey, Danıştay Başkanı Mustafa Hikmet Bey’in yerine Tevfik Bey, Eğitim Bakanı Abdullah Bey’in yetine Sait Bey atandı. Sait Be, Evkaf Bakanlığı’na da bakacak.
* Öğüt gazetesi : Zinovyev, Rusya-Türkiye-İran ittifakının zaruri ve sarsılması imkânı olmayan bir birlik olduğunu söylüyor.
* Hâkimiyeti Milliye gazetesi : Harp başlamak üzeredir.
* Tevhidi Efkâr gazetesi : Nihayet tekrar taarruza başladılar. Lenin, Mustafa Kemal’in Başkumandanlı’ğını bir telgrafla tebrik etmiş.
Vakit gazetesi : Birliklerimizle Yunan kuvvetleri arasında temas.