Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türkiye’de her gün 395 Suriyeli bebek dünyaya geliyor

ANKARA’DAKİ SURİYELİLERİN KÜLTÜREL UYUMU İÇİN İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ

ANKARA’DAKİ SURİYELİLERİN KÜLTÜREL UYUMU

Ankaralı genç girişimciler, Başkent’te sayıları 100 bine yaklaşan Suriyeliler’in kültürel entegrasyonu konusunda daha radikal adımlar atılması gerektiğini bildirdi. GGYD Başkanı Allıoğlu, “Özellikle Suriyeli çocukların uyumu hepimizi çok yakından ilgilendiriyor. Kültürel uyum sürecindeki çalışmalara katkıya hazırız” dedi.

Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) Başkanı M.Nezih Allıoğlu, Türkiye’nin Suriye’deki iç savaş sonrası bu ülke vatandaşlarına en fazla ev sahipliği yapan ülke olduğunu anımsattı. Resmi kayıtlara göre Başkent Ankara’da da 100 bin civarında Suriyeli yaşadığını söyleyen Allıoğlu, Ankara’daki nüfusun yüzde 1,77’sinin Suriyelilerden oluştuğunu bildirdi. Türkiye’ye göç eden Suriyeliler’in önemli bölümünün burada kalmak istediğini, Türk halkının büyük bölümünün ise Suriyeliler’i tehdit olarak gördüklerinin altını çizen Başkan Allıoğlu, şöyle devam etti:

Çoğu Genç, Ergen Ve Çocuk

“Suriyeliler’in Türkiye’deki gelecekleri belirsizliğini korusa da ülkemizde kalıcı olacakları yönündeki ihtimaller de göz ardı edilmemelidir. Bu anlamda mültecilerin ekonomik, sosyal ve kültürel entegrasyonu konusunda ciddi endişeler söz konusudur. Özellikle kültürel uyum konusunda, çocuklarının entegrasyonu konusunda geç kalınmamalı, daha radikal atımlar atılmalı, çalışmalara mutlaka sivil insifatifler de dahil edilmelidir.” Türkiye’deki Suriyeliler’in önemli bölümünün gençler, ergenler ve çocuklardan oluştuğunu, üstelik günde ortalama 395 Suriyeli bebeğin dünyaya geldiğini de anımsatan Başkan Nezih Allıoğlu, şunları söyledi:

Eğitim, Dil Ve Ruh Sağlığına Destek

“Bu insanların yıllar sonra ülkemiz ve milletimiz için bir tehdit unsuru haline gelmemesi, çocuklarımızla kültürel çatışma yaşamaması, kendilerini geleceğe taşımaları ve Türk toplumuyla bağ kurabilmeleri için çok yönlü çalışmalar yapılmalı, STK’lar başta olmak üzere sivillerden de destek alınmalıdır. Suriyeliler’in eğitim, Türkçe dil ve ruh sağlığı açısından eksiklerini ortadan kaldırmaya dönük yapılacak güçlü çalışmalar, kültürel uyumda beklenen zorlu sürecin kolaylaşmasına katkı sağlayacaktır. Genç Girişim ve Yönetişim Derneği olarak Suriyeliler’in kültürel uyumu noktasında paydaşlık yapmaya hazırız…”