Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

YERLİ ÜRETİMDE KOOPERATİF MODELİ VE DEVLET DESTEKLERİ” TOPLANTISI PAYDAŞLARIN DA KATILIMIYLA ATO’DA YAPILDI.

ATO BAŞKANI BARAN: “FİNANSMAN SIKINTISININ ARTTIĞI BU DÖNEMDE KOOPERATİFLEŞME YOLUYLA KATMA DEĞERİ YÜKSEK ÜRÜNLER ÜRETİP İHRACAT YAPMALIYIZ”

ATO BAŞKANI BARAN: “FİNANSMAN

Ankara Ticaret Odası (ATO) yerli ve milli üretimi ülke ekonomisinin her aşamasına yaymak, iş ve güç birliği yaparak yerli üretimi gerçekleştirecek üretim modeli olarak kooperatifleşmeyi incelemek ve bu konuda devlet destekleri konusunda üyeleri bilgilendirmek amacıyla “Yerli Üretimde Kooperatif Modeli ve Devlet Destekleri” toplantısı düzenledi.

ATO’nun Yerli ve Milli Üretim Stratejileri ile Devlet Destekleri ve Mevzuat Araştırma Koordinasyonu Özel İhtisas Komisyonlarının organizasyonunda düzenlenen toplantıya ATO Başkanı Gürsel Baran’ın yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetimler Politika Kurulu Üyesi Dr. Mehmet Karabay, TOBB Fuarcılık Sektör Kurulu Başkanı ve TÜYAP Genel Müdürü Cihat Alagöz, Tarım Bakanlığı Danışmanı Ali Keskin Kılıç, Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdür Vekili Ekrem Alper Bozkurt, KOSGEB Ankara Çankaya Müdürü Ayşe Yeşim Çepni, Vakıfbank Bölge Müdürü Hamza Yıldız katıldı.

ATO Devlet Destekleri ve Mevzuat Araştırma Koordinasyonu Özel İhtisas Komisyonu Başkanı, Meclis Üyesi Hakan Tarhan’ın moderatörlüğünü yaptığı toplantının açılışında bir konuşma yapan ATO Başkanı Gürsel Baran, bugünün dünyasında bağımsız olmanın şartının teknoloji tasarlayan, geliştiren, ürüten ve ihraç eden bir ülke olmaktan geçtiğini belirterek,  “Bilimde, teknolojide ve sanayide küresel oyuncu olma hedefini benimsemiş bir ülkeyiz. Finansman sıkıntısının arttığı bu dönemde kooperatifleşme yoluyla katma değeri yüksek ürünler üretip ihracat yapmalıyız” dedi.

“TEKNOLOJİ AÇIĞINI KAPATMAK GEREKİYOR”

Dış ticaret açığının kapatabilmek için ithalatı azaltıp, ihracatı artıracak şekilde üretim yapması gerektiğine dikkat çeken Baran, cep telefonu ithalatını örnek vererek, son 10 yılda 142 milyon adet cep telefonu ithalatına 24 milyar dolar ödendiğini söyledi. Türkiye’nin ithal ettiği ve bunun yerine üretebileceği 2 bin 600 farklı ara malı ürününün belirlendiğini kaydeden Baran, Yeni Ekonomi Programında, yerlileştirme ve millileştirme konusunun yer aldığını ve bunun için 43 ürün grubuna odaklanılacağını anlattı. Baran, “Yerlileştirme ve millileştirme konusunda bedelsiz arsa tahsisinden, ar-ge desteklerine kadar pek çok destek mevcut” dedi.