Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bitlis’ten depremzedelere yardım eli

Başkent Postası / Murat Genç

Başkent Postası / Murat

Bitlis’ten depremzedelere yardım eli

Bitlis’te, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremden zarar gören vatandaşların yaralarının sarılması için başlatılan yardımlar sürüyor.

Valilik, belediye ve sivil toplum kuruluşları, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremden zarar gören vatandaşların yaralarının sarılması için başlatılan yardımlar sürüyor.

Yardımseverler veya belediye ekiplerince vatandaşlardan toplanarak Bitlis Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne ait depoya getirilen yardım malzemeleri, burada görevliler tarafından kolilere dolduruluyor.

Valilik, belediye ve sivil toplum kuruluşlarının temin ettiği yardım malzemeleri 2 tır ile depremden etkilenen Malatya’ya gönderildi, akşam saatlerinde de 2 tır malzeme gönderilecek.

 

Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, gazetecilere, yaşanan depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifa dileğinde bulundu.

 

Bitlis halkının elinden geleni yaptığını anlatan Tanğlay, şöyle konuştu:

 

“Şu ana kadar 2 tır yardım malzemesini deprem bölgesine gönderdik, bugün de 2 tır daha göndereceğiz. İl genelinde hummalı çalışma var. Allah bütün vatandaşlarımızdan razı olsun. Ellerinden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyor. Bizde itfaiye hangarımızda topladığımız yardımları burada tırlara yükleyerek depremzedelere gönderiyoruz. Battaniye, yorgan, ısıtıcı, temel gıda, bebek maması, bebek bisküvisi ve bezine ihtiyaç var. Devletimiz ilk saatten bu yana sahada. Bizde Bitlis Belediyesi ve halkı olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.”

Sabah Malatya’ya 3 bin ekmek gönderdiklerini, akşam da 10 bin civarında ekmek göndereceklerini bildiren Tanğlay, fırıncılarla yaptıkları istişare sonucu her gün Malatya’daki depremzedelere 10 bin ekmek göndereceklerini aktardı.

Deprem bölgesine iş makineleri ve su tankeri de gönderdiklerin belirten Tanğlay, “Bitlis olarak depremzedelerimizin yanındayız. Allah kendilerine yardım etsin. Rabbim bir daha ülkemize büyük felaketler vermesin. Elimizden geleni yaparak yanlarında olmaya devam edeceğiz.” dedi.