2009 yılından itibaren Fidanlığın içinde kuş üzümü, kuru üzüm, ladin, köknar, çam gibi birçok bitki türünün ekimini yapan Kara, Eğribel’in kıraç yapısına ve rakımına rağmen birçok bitki yetiştirildiğini açıkladı.
İlerleyen günlerde de birçok çeşit fidanın bu küçük ormana ekileceğini belirten Kara, “Orman Bölge Müdürlüğü bu bölgede gereken incelemeyi tamamıyla yapmadı. Bu bölgenin rakımı dolayısıyla birçok bitkinin yetişmeyeceğini söylediler. Biz tüm bu bilgileri elimizin tersiyle itip bu fidanlığı oluşturduk. İçerisindeki bitkilerin bu bölgede yetişebileceğini kanıtlamış olduk. Eğribel gerçekten çok önemli bir yerleşim yeri ve gereken değeri görmesi gerekiyor. Bu kıraç yapının ortasında küçük bir orman yarattık, Eğribel’den yükselen çam, köknar, ladin gibi ağaçların buradaki doğal güzelliklere katkı sağlayacağını düşünüyoruz.” dedi.
Ayrıca kimsenin sahiplenmediği, çöpe atılacakken GESOB Başkanı Ali Kara tarafından kurtarılan Topal Osman Ağa Heykeli de Eğribel’de korunuyor.
Kara,”Giresun’un en önemli değerlerinden biri olan Topal Osman’ı sahiplenmek bazı kişilere zor geliyor. Kurtuluş Savaşı sırasında verdiği mücadele ile örnek olan bir askerin anısını yaşatmak bu kadar zor olmamalı. Ben Eğribel mevkiinde bu heykeli kendi evimin önüne koyarak Topal Osman’ın sahipsiz olmadığını anlatmak istedim.” Dedi.
Bu heykeli diktiği için hakkıda soruşturma açıldığını söyleyen Kara, Giresun’un değeri ve yaşatılması gereken bir mirası olan Topal Osman’ı gelecek nesillere taşımak adına çalışmalarının devam edeceğini belirtti.
Haber: Bahadır Alemdaroğlu / Giresun