İlme Destek Derneği Başkanı Veli Kamiloğlu, Başkent Postası canlı yayınında dernek çalışmaları ve gündemle alakalı soruları cevapladı.
7 yıl önce kurduğu dernekten bahseden Kamiloğlu, Suriye’den buraya gelen insanların adaptasyon süreçlerinde yardımcı olarak işe başladıklarını söyledi. Kamiloğlu derneğin amacının ilmi yaymak, desteklemek olduğunu söyledi. Çeşitli kurumlarla ortak çalışmalar yürüterek gençlere İslami ilimler alanında eğitim verdiklerini söyleyen Kamiloğlu, gençleri yurtdışında yarışmalara götürdüklerini ve derece alarak döndüklerini anlattı. Çeşitli çalışmalara devam eden Kamiloğlu, dernek sürecinin yakın zamanda vakfa döndüğünü anlattı.
Filistin halkının yaşadığı süreci değerlendiren Kamiloğlu, halkın elinden geleni yaptığını söyledi. Yaşanan süreçte devletin elinden geleni yaptığını, ama savaş durumunun diplomatik olarak yapılamayacağını söyleyen Kamiloğlu, uluslararası arenada İsrail’in yalnız kalacağını ve bir an önce savaşın biteceğine inandığını söyledi. Boykotun altını çizen Kamiloğlu, boykottan vazgeçmemenin önemini vurguladı. Filistin için konuşmaya devam eden Kamiloğlu, “zafer inanlarındır, ben inanıyorum ki Filistin’den bir zafer çıkacak” dedi.
İlme Destek Vakfı’nın geleceği hakkında konuşan Kamiloğlu, gezi programları yapmaya devam edeceklerini ve Türkiye’nin İslami değerlerini yaşatmaya devam edeceklerini anlattı. Osmanlıca arşivleri insanların okuyabilmesi için çeviri işlerini yaptıklarından söz eden Kamiloğlu, bu çalışmaların devam edeceğini söyledi. Vakfın amaçlarını anlatan Kamiloğlu, imam hatip ve ilahiyat öğrencilerinin Osmanlı Türkçesini okuyamadığını ve bu konuda çalışmalar yaptıklarından bahsetti. Gençlere bu eğitimi nasıl vereceklerini anlatan Kamiloğlu, “açacağımız kurumlarla gençlere ders vereceğiz. Günün sonunda sertifikaları verilecek. Biz bu konuya çok önem veriyoruz” diye konuştu. Bu merkezlerin Ankara ve İstanbul’da olduğunu söyleyen Kamiloğlu, diğer şehirler ve ülkeleri unutmadıklarını onlara da zoom üzerinde ders verileceğini söyledi.
Kamiloğlu, bu çalışmalar sonucunda yeni arşivleri ortaya çıkartabileceklerinden bahsederken, hedeflerinin bir kapı açmak olduğunu söyledi. Üniversiteler ile ortak çalışmak istediklerini söyleyen Kamiloğlu, buradan tüm üniversitelere ortak çalışmak için çağrı yaptı.
Arşivlerde kalan kaynakların çok güzel bir şey olduğunu söyleyen Kamiloğlu, “arşivlerde durması güzel ama bunları çevirip günümüzde okunabilir hale gelmesi daha güzel” dedi.
Vakıf işlerinin gönül işi olduğuna değinen Kamiloğlu, hiç durmadan bu işi yapmaya devam edeceğini söyledi.