Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Diyarbakır Tabip Odası’ndan Şok İddia: “Türk Işını İçin Kobay mı Kullanıldı?”

Ekinci’nin 2020 yılında Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Covid-19 hastalarının “Türk Işını” adı verilen bir cihaz için kobay olarak kullanıldığı iddiasına ilişkin yazılı bir açıklama yaparak cevap talep etti.

Ekinci’nin 2020 yılında Diyarbakır

Dr. Cenap Ekinci’nin İddialarına Cevap Bekleniyor

“Türk Işını” Nedir?
“Türk Işını”, Covid-19 tedavisinde kullanılmak üzere geliştirilen ve hastalara uygulandığı iddia edilen bir cihaz olarak gündeme geldi. Bu cihazın etkinliği ve güvenliği konusunda yeterli bilimsel veri bulunmaması, bu tür iddiaların ortaya atılmasına neden oldu.

Dr. Cenap Ekinci’nin İddiaları
Dr. Cenap Ekinci, 2020 yılında hastanede tedavi gören Covid-19 hastalarının bilgileri ve rızaları olmadan “Türk Işını” adlı cihaz için denek olarak kullanıldığını öne sürdü. Bu iddialar, sağlık camiasında ve kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Tabip Odası’ndan Cevap Talebi
Diyarbakır Tabip Odası, bu ciddi iddialar karşısında sessiz kalmayarak resmi bir açıklama yapılmasını istedi. Tabip Odası, hastaların güvenliğinin ve haklarının ihlal edilip edilmediğinin açıklığa kavuşturulmasını talep etti. “Bu iddialar karşısında sessiz kalmak mümkün değildir. Yetkililerden acil bir açıklama bekliyoruz” denilen açıklamada, konunun tüm yönleriyle incelenmesi gerektiği vurgulandı.

Sağlık Bakanlığı ve Yetkililerin Tavrı
Sağlık Bakanlığı ve ilgili hastane yönetiminin bu iddialara nasıl bir cevap vereceği merakla bekleniyor. Kamuoyunun bilgilendirilmesi ve gerekli önlemlerin alınması, sağlık sektörü çalışanları ve hastalar açısından büyük önem taşıyor.

Hukuki ve Etik Soruşturmalar
Bu iddiaların doğruluğu halinde hukuki ve etik soruşturmaların başlatılması bekleniyor. Hasta haklarının korunması ve sağlık hizmetlerinin şeffaflığı açısından bu tür konuların titizlikle ele alınması gerektiği belirtiliyor.

Diyarbakır Tabip Odası’nın açıklaması, sağlık sektöründe güven ve etik standartlarının korunması adına önemli bir adım olarak görülüyor. Gelişmelerin yakından takip edileceği ve kamuoyunun bilgilendirileceği ifade ediliyor.

20240709 001736