Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Adidas’ın Bella Hadid’i Reklam Yüzü Yapması İsrail’de Tepkilere Yol Açtı

Dünyaca ünlü model Bella Hadid’in, Adidas’ın yeni reklam yüzü olması İsrail’de büyük tepkilere neden oldu. Hadid, daha önce Filistin’e verdiği destek nedeniyle ölüm tehditleri almış ve iş birlikleri iptal edilmişti.

Dünyaca ünlü model Bella

Adidas, Bella Hadid’i 1972 Münih Olimpiyatları’nı öne çıkaran reklam kampanyasında kullanma kararı aldı. Ancak Hadid’in İsrail karşıtı söylemleri nedeniyle, hem Adidas hem de model İsrailliler tarafından hedef gösterildi.

İsrail hükümeti ve bazı İsrailli gruplar, Hadid’in geçmişte yaptığı açıklamaları gerekçe göstererek, Adidas’a boykot çağrısında bulundu. İsrail Devleti’nin resmi X hesabından yapılan açıklamada, “Adidas, 1972 Münih Olimpiyatları’nı öne çıkaran yeni bir kampanya başlattı. Münih Olimpiyatları sırasında 11 İsrailli Filistinli teröristler tarafından öldürüldü. Bilin bakalım kampanyalarının yüzü kim? Antisemitizmi yayma ve İsraillilere karşı şiddet çağrısında bulunma geçmişine sahip, yarı Filistinli model Bella Hadid. O ve babası sık sık Yahudilere karşı kan iftiralarını ve Yahudi karşıtı komploları teşvik ediyor. @Adidas, yorumunuz var mı?” ifadeleri yer aldı.

1 ts7c

Adidas, gelen tepkiler sonrası özür dilemek zorunda kaldı. Adidas sözcüsü Stefan Pursche, “Reklamların neden olduğu herhangi bir üzüntü veya sıkıntı için özür dileriz” açıklamasını yaptı. Sonrasında, ilgili reklamlar sosyal medya hesaplarından kaldırıldı.

Bella Hadid, daha önce Filistin’e verdiği destek nedeniyle İsrail’in hedefi olmuştu. İsrail Başbakanı Netanyahu’yu Hitler’e benzeten Hadid, “Kariyerim dursa bile Filistin’i desteklemekten asla vazgeçmeyeceğim. Modellik işlerini kaybetmekten korkmuyorum ve Filistin hakkında sesimi yükseltmeye devam edeceğim” demişti. Ayrıca, New York’ta düzenlenen Filistin yanlısı bir yürüyüşe katılmış ve Cannes Film Festivali’nde Filistin direnişinin sembolü haline gelen kefiyeden yapılma elbisesiyle dikkat çekmişti.

Son olarak, Filistin’e verdiği destek nedeniyle ölüm tehditleri aldığını ve dünyaca ünlü bazı markalar tarafından ambargoya uğradığını açıklamıştı.